Ρωσία: Ο Πούτιν θέλει το ρωσικό στρατό «απόλυτο ηγέτη» στον κόσμο

Ρωσία: Ο Πούτιν θέλει το ρωσικό στρατό «απόλυτο ηγέτη» στον κόσμο

Την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την ενίσχυση της δύναμης του ρωσικού στρατού επιδιώκει ο πρόεδρος της Ρωσίας

Τη βούλησή του να καταστήσει τον στρατό της Ρωσίας ως τον «απόλυτο ηγέτη» στον κόσμο εξέφρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Μιλώντας στη διευρυμένη συνεδρίαση της ηγεσίας του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο ρώσος πρόεδρος έθεσε στόχο να γίνουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας «στρατός της νέας γενιάς, με νέες τεχνολογίες». 

«Ο κόσμος ζει μια πραγματική επανάσταση στην οικονομία, τις τεχνολογίες και στη γνώση» τόνισε ο Πούτιν, θεωρώντας ότι οι σύγχρονες τάσεις θα πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν στο στρατιωτικό σχεδιασμό και την οικοδόμηση του στρατού νέας γενιάς.

Σε τρία χρόνια ο επανεξοπλισμός

Ο ρώσος πρόεδρος έθεσε και χρονοδιάγραμμα. Μετά από τρία χρόνια αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί ο επανεξοπλισμός του στρατού με όπλα νέας τεχνολογίας σε ποσοστό 70%. Η Ρωσία είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει τη στρατιωτική της ικανότητα, στηριζόμενη στο  2,8% του ΑΕΠ που διατίθεται για στρατιωτικές δαπάνες. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη νέα στρατηγική ασφάλειας των ΗΠΑ, λέγοντας ότι έχει «επιθετικό» χαρακτήρα, καθώς οι δαπάνες χρηματοδότησης ξεπερνούν τα 700 δισ. ευρώ. 

Αναφερόμενος στο ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο, ο Πούτιν υποστήριξε ότι εγγυάται τη στρατηγική άμυνα της χώρας, αλλά πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω και δήλωσε ότι το 2021 οι χερσαίες πυρηνικές δυνάμεις θα πρέπει να αναβαθμισθούν με νέα οπλικά συστήματα σε επίπεδο 90%.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης