Γαλλία: «Άβυσσος θλίψης» στις κηδείες των μαθητών που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση λεωφορείου με τρένο

Γαλλία: «Άβυσσος θλίψης» στις κηδείες των μαθητών που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση λεωφορείου με τρένο

Ο τραγικός επίλογος του δυστυχήματος που συνέβη στη νοτιοδυτική Γαλλία

«Η απώλειά σας αφήνει ένα σκληρό κενό στην καρδιά των γονέων σας και όλων των κοντινών ανθρώπων σας. Τίποτα δεν θα καλύψει αυτό το κενό» ήταν τα λόγια του επισκόπου του Περπινιάν, μόλις ξεκίνησαν οι κηδείες των μαθητών που σκοτώθηκαν σε σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με τρένο. 

Στη μικρή κοινότητα του Σεν Φελιού ντ' Αβάλ, οι κηδείες ξεκίνησαν με παιδικά τραγούδια. Όμως μετά υπήρξε η απόλυτη σιωπή, καθώς η περιοχή βυθίστηκε σε «άβυσσο θλίψης». 

Το ατύχημα έγινε στις 14 Δεκεμβρίου, όταν το σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε με αμαξοστοιχία. Έξι μαθητές σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα ατυχήματα με σχολικό λεωφορείο στη Γαλλία, μετά την τραγωδία στο Μπον, το 1982. Τότε, 53 άτομα, εκ των οποίων 44 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους. 

Κατηγορείται η οδηγός


Η οδηγός του λεωφορείου, που τραυματίστηκε στο δυστύχημα, κατηγορείται για ανθρωποκτονίες και πρόκληση βλαβών από αμέλεια. Επιμένει ότι οι μπάρες στη διάβαση ήταν ανεβασμένες.

Τέσσερα από τα έξι παιδιά κηδεύτηκαν σήμερα στο Σεν Φελιού ντ' Αβάλ, απ' όπου κατάγονται τα παιδιά. Χιλιάδες άνθρωποι ήταν εκεί, ενώ στο εξωτερικό του ναού είχε στηθεί μεγάλη οθόνη. 

Πριν ο ιερέας ξεκινήσει να διαβάζει τα ονόματα των παιδιών, στο χώρο ακούστηκαν παιδικά τραγούδια. 

Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης το απόγευμα στο τέμενος του Περπινιάν για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη «των αγγέλων που χάθηκαν».

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης