Βιολογικός τρόμος: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να βάλει άνθρακα στις κεφαλές των διηπειρωτικών πυραύλων

Βιολογικός τρόμος: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να βάλει άνθρακα στις κεφαλές των διηπειρωτικών πυραύλων

Η Βόρεια Κορέα διαθέτει ένα απόθεμα 2.500-5.000 τόνων χημικών όπλων και μπορεί να παράξει βιολογικούς παράγοντες όπως ο άνθρακας και η ευλογιά

Βιολογικός τρόμος: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει να βάλει άνθρακα στις κεφαλές των διηπειρωτικών πυραύλων
Πειράματα με βιολογικά όπλα για να διαπιστωθεί αν μπορούν να τοποθετηθούν κεφαλές με άνθρακα στους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς της πυραύλους φέρεται να διεξάγει το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Όπως μεταδίδει η ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun επικαλούμενη ανώνυμη πηγή των νοτιοκορεατικών μυστικών υπηρεσιών, η Ουάσιγκτον γνωρίζει για τα πειράματα αυτά, στόχος των οποίων είναι να επιβεβαιωθεί κατά πόσον τα βακτήρια του άνθρακα θα μπορέσουν να επιβιώσουν τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά την επάνοδο των πολεμικών κεφαλών στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τη Σεούλ η Βόρεια Κορέα διαθέτει ένα απόθεμα 2.500-5.000 τόνων χημικών όπλων και μπορεί να παράξει βιολογικούς παράγοντες όπως ο άνθρακας και η ευλογιά.

Κλείσιμο
Οι τρομακτικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως ένα 24ωρο μετά την δημοσιοποίηση από το Λευκό Οίκο της νέας αμερικανικής στρατηγικής για την εθνική ασφάλεια. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η Πιονγκγιάνγκ επιδιώκει να αποκτήσει «χημικά και βιολογικά όπλα, που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε πυραύλους».

«Η Βόρεια Κορέα -μια χώρα που αφήνει το λαός της λιμοκτονεί- έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για πυρηνικά, χημικά και βιολογικά όπλα που θα μπορούσαν να απειλήσουν την πατρίδα μας», αναφέρει το κείμενο.

Την ίδια ώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας ίσως διέταξε την εκτέλεση του επικεφαλής των εγκαταστάσεων, όπου διεξάγονται οι πυρηνικές δοκιμές του καθεστώτος.

Επικαλούμενη Βορειοκορεάτη που αυτομόλησε, η Αsahi Shimbun αναφέρει ότι ο Παρκ Ιν Γιανγκ, επικεφαλής του Γραφείου 131 που εποπτεύει στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπως το υπόγειο πεδίο πυρηνικών δοκιμών στο Πούνγκιε Ρι, ίσως εκτελέστηκε για την καθυστέρηση διεξαγωγής της έκτης πυρηνικής δοκιμής της Πιονγιάνγκ στις 3 Σεπτεμβρίου-, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την άνοιξη- λόγω προβλημάτων στην κατασκευή της σήραγγας.

Η ιαπωνική εφημερίδα εκτιμά ότι η τελική απόφαση για την εκτέλεση του Γιανγκ ίσως ελήφθη μετά την κατάρρευση ενός τούνελ τον Οκτώβριο, που φέρεται να προκάλεσε το θάνατο περίπου 200 ατόμων, κάτι που διέψευσε, πάντως, η Πιονγκγιάνγκ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης