Τουρκικά «πυρά» κατά Ερντογάν: Η κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάνης είναι κατάργηση της Τουρκίας

Τουρκικά «πυρά» κατά Ερντογάν: Η κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάνης είναι κατάργηση της Τουρκίας

«Το Εθνικό Συμβόλαιο και η Συνθήκη της Λωζάνης είναι για την Τουρκία τίτλος ιδιοκτησίας», είπε ο Μπαρίς Γιαρκαντάς

«Πυρά» από την τουρκική αντιπολίτευση δέχεται ο Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μπαρίς Γιαρκαντάς σε συνέντευξη Τύπου στην Εθνοσυνέλευση κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να διορθώσει τις ατυχείς δηλώσεις του το συντομότερο, όπως είπε. 

«Το Εθνικό Συμβόλαιο και η Συνθήκη της Λωζάνης είναι για την Τουρκία τίτλος ιδιοκτησίας», είπε.

«Το να ανοίγει κανείς συζήτηση για τη Συνθήκη της Λωζάνης, να αγνοεί τη Συνθήκη της Λωζάνης και να λέει ότι μπορεί να την αναθεωρήσει, σημαίνει κατάργηση της Τουρκικής Δημοκρατίας. Ο Ερντογάν πρέπει το συντομότερο να διορθώσει αυτές τις ατυχείς δηλώσεις του», ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Jim

Δεν τον βλέπω καλά αυτόν!

Ηλίας

Το Εθνικό Συμβόλαιο και η Συνθήκη της Λωζάνης είναι για την Τουρκία τίτλος ιδιοκτησίας, είπε ο Μπαρίς Γιαρκαντάς!!! Οι δικοί μας διπλωμάτες όμως δεν τολμούν να επικαλεσθούν αυτή την αλήθεια: Η αναθεώρηση της συνθήκης θα διαλύσει την Τουρκία εις τα εξ ων συνετέθη: η Ευρωπαϊκή Τουρκία, Κωνσταντινούπολη, Μικρασιατικά παράλια, Σμύρνη κλπ είναι εδάφη ΕΛΛΗΝΙΚΆ!!! Είναι γελοίο το να ερίζουν για το Μουφτή, την υφαλοκρηπίδα, τα Ίμια, το FIR Αθηνών, ας μεταφέρουν το παιχνίδι απέναντι, το να πουλάει τρέλα ο κάθε Σουλεϊμάν δεν είναι προσόν μόνον του Ερντογάν !!! Μπορεί άνετα να το παίξει και ο Αλέκος, αυτός ειδικά διαθέτει και το απαιτούμενο θράσος.

Πεοστεκουμενος Δερβίσης

....ποια τουρκική δημοκρατία;το 'πραξικοπημα' ήταν κατασκεύασμα του πάσα για να εδραιωποιησει την θέση του -τι ποιο οφθαλμοφανές;;πνευματικοί μύωπες αριστερισκοι !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης