«Πυρά» από την τουρκική αντιπολίτευση δέχεται ο Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης.
Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μπαρίς Γιαρκαντάς σε συνέντευξη Τύπου στην Εθνοσυνέλευση κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να διορθώσει τις ατυχείς δηλώσεις του το συντομότερο, όπως είπε.
«Το Εθνικό Συμβόλαιο και η Συνθήκη της Λωζάνης είναι για την Τουρκία τίτλος ιδιοκτησίας», είπε.
«Το να ανοίγει κανείς συζήτηση για τη Συνθήκη της Λωζάνης, να αγνοεί τη Συνθήκη της Λωζάνης και να λέει ότι μπορεί να την αναθεωρήσει, σημαίνει κατάργηση της Τουρκικής Δημοκρατίας. Ο Ερντογάν πρέπει το συντομότερο να διορθώσει αυτές τις ατυχείς δηλώσεις του», ανέφερε.
Η Εθνική Ασφαλιστική ενισχύει την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας με 12 ειδικά οχήματα για την αποτελεσματικότερη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων και έκτακτων αναγκών στην περιοχή