Ο Γουάινσταϊν έχει μπλεξίματα και στην Αγγλία

Ο Γουάινσταϊν έχει μπλεξίματα και στην Αγγλία

Αγωγή για αποζημίωση 300.000 λιρών κατέθεσε μια Αγγλίδα, που κατηγορεί τον Γουάινστάν για σεξουαλικές επιθέσεις

Ο Γουάινσταϊν έχει μπλεξίματα και στην Αγγλία
Αντιμέτωπος και με τα βρετανικά δικαστήρια θα βρεθεί ο πρώην ισχυρός άνδρας της Miramax, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, εις βάρος του οποίου έχουν δημοσιευτεί πολλές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. 

Μια γυναίκα προσέφυγε στα βρετανικά δικαστήριο, εγείροντας αξίωση για αποζημίωση 300.000 ευρώ, καθώς όπως ισχυρίζεται, έπεσε θύμα κακοποίησης του παραγωγού. Πρόκειται για την πρώτη αστική απαίτηση που κατατίθεται στην Αγγλία εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. 

Η καταγγέλλουσα εργαζόταν στην κινηματογραφική βιομηχανία και επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη. Εκπροσωπείται από τον Τζιλ Γκρίνφιλντ, δικηγόρο του Λονδίνου, με πρόσφατη εμπειρία σε υπόθεση βιασμού. Ο δικηγόρος εκτιμά ότι η καταγγελία θα προκαλέσει μαζικές κινήσεις κατά του Γουάινσταϊν, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.  

Η αγωγή ασκήθηκε κατά του Γουάινσταϊν και των εταιρειών του σε Αγγλία και ΗΠΑ. Η ενάγουσα ζητά αποζημίωση για μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων που καταγγέλλει ότι υπέστη από τον εναγόμενο. 

Δεν είναι η μόνη υπόθεση που έχει ανοίξει για τη συμπεριφορά του πρώην πανίσχυροι αφεντικού της Miramax. Η Σκότλαντ Γιαρντ ερευνά καταγγελίες επτά γυναικών, που υποβλήθηκαν τον τελευταίο μήνα κατά του Γουάινσταϊν. Ορισμένες εξ αυτών χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1980. 
Κλείσιμο

Πάντως, η ενάγουσα δεν έχει κάνει ακόμη καταγγελία στην αστυνομία, κάτι που πρόκειται να πράξει άμεσα. Υποστηρίζει ότι έχει τραυματιστεί από τις επιθέσεις, που εκδηλώθηκαν μετά το 2000 και δεν το έχει συζητήσει με την οικογένειά της. 

Να σημειωθεί ότι ο Γουάινσταϊν υποστηρίζει ότι ουδέποτε είχε μη συναινετικές σχέσεις. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης