Ο Ραχόι σηκώνει τα... μανίκια και πάει Καταλονία

Ο Ραχόι σηκώνει τα... μανίκια και πάει Καταλονία

Ξεκινά προεκλογική εκστρατεία ενόψει των τοπικών εκλογών στην επαρχία στις 21 Δεκεμβρίου  

Ο Ραχόι σηκώνει τα... μανίκια και πάει Καταλονία
Τα... μανίκια σηκώνει ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι,
ξεκινώντας προεκλογική εκστρατεία στην
Καταλονία για να εμψυχώσει το ηθικό των υποστηρικτών του συντηρητικού κόμματός του «Λαϊκό Κόμμα», ενόψει των περιφερειακών εκλογών που θα θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα.

Κλείσιμο
Ο Ραχόι έχει προκηρύξει τοπικές εκλογές στην περιφέρεια την 21η Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει το ΒΒC, σε λίγες ώρες o Ισπανός Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο πλευρό των υποστηρικτών του Συντηρητικού Κόμματος της Ισπανίας.  

Η επίσκεψη του Ραχόι πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βαρκελώνη για τη φυλάκιση Καταλανών ηγετών στην οποία συμμετείχαν πάνω από 750 χιλιάδες άτομα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Ραχόι στην Καταλονία θα είναι η πρώτη από τότε που κλιμακώθηκε επικίνδυνα η καταλανική κρίση πριν από δύο εβδομάδες μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 155 από την κυβέρνηση της Μαδρίτης. Ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης Ραχόι να πάρει στα χέρια της τη διοίκηση της αυτόνομης περιοχής, η κατάσταση βρίσκεται σε αχαρτογράφητα νερά.

Ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόντ, έχει καλέσει τους συμπολίτες του σε «δημοκρατική αντίσταση» στην απόφαση της Μαδρίτης για ανάληψη του ελέγχου της περιφέρειας μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας της.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Ραχόι έκανε τα πάντα για να ασφαλίσει τα «νώτα» του πριν από τον αποφασιστικό τελικό γύρο της σύγκρουσης, μετά την αποσχιστική κίνηση από την ηγεσία της Βαρκελώνης. Στο εσωτερικό μέτωπο εξασφάλισε όχι μόνο την έγκριση της Γερουσίας, αλλά και τη στήριξη τόσο των Σοσιαλιστών όσο και των φιλελεύθερων «Ciudadanos». Σε διεθνές επίπεδο, οι Καταλανοί έμειναν εντελώς μόνοι. Όλοι οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε. στάθηκαν στο πλευρό του Ραχόι, καθώς δεν ήθελε κανείς να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, με κίνδυνο να ενεργοποιηθούν εθνοτικά ρήγματα και σε άλλες περιοχές της Ε.Ε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης