Υπαρχηγός αστυνομίας: Ο τζιχαντιστής του Μανχάταν προετοίμαζε την επίθεση για βδομάδες

Υπαρχηγός αστυνομίας: Ο τζιχαντιστής του Μανχάταν προετοίμαζε την επίθεση για βδομάδες

Μαχαίρια και σημειώματα στα αραβικά βρέθηκαν στο φορτηγάκι - Τι έγραφαν τα μηνύματα του Ουζμπέκου τζιχαντιστή για τον ISIS

Υπαρχηγός αστυνομίας: Ο τζιχαντιστής του Μανχάταν προετοίμαζε την επίθεση για βδομάδες
Ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζον Μίλερ κατονόμασε τον δράστη της επίθεσης στο Μανχάταν
, στη Νέα Υόρκη, με τους 8 νεκρούς, ως τον 29χρονο Σαϊφούλο Σαΐποφ, ο οποίος εισήλθε στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2010.

Σύμφωνα με την αστυνομία, προετοίμαζε την επίθεση εδώ και πολλές εβδομάδες, φαίνεται πως διέπραξε το χτύπημα «στο όνομα του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους».

Κλείσιμο
Ο ύποπτος νοίκιασε το φορτηγάκι του στο Νιου Τζέρσεϊ, μία ώρα πριν από την επίθεση. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν πολλά μαχαίρια, ενώ τα σημειώματα που βρήκαν οι αρχές ήταν γραμμένα στην αραβική γλώσσα. Σε αυτά αναγραφόταν το μήνυμα το Ισλαμικό Κράτος «θα αντέξει για πάντα». Ο 29χρονος μεταφερθεί στο νοσοκομείο Μπελβιου, οι αρχές τον ανέκριναν στο κρεβάτι του.

Δήμαρχος Νέας Υόρκης: Δεν υπάρχει άλλη απειλή

Οι αρχές της Νέας Υόρκης δεν θεωρούν ότι υπάρχει κάποια επιπρόσθετη, συγκεκριμένη ή αξιόπιστη απειλή εναντίον της πόλης, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Ο δήμαρχος είπε ότι ο μαραθώνιος που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή στην πόλη θα διεξαχθεί κανονικά αλλά τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ενισχυμένα.

«Προχωράμε μπροστά και περιμένουμε με ανυπομονησία τον μαραθώνιο της Κυριακής. Θα διεξαχθεί όπως είναι προγραμματισμένος (...) Θα υπάρχουν μέτρα προστασίας, όπως πάντα, και θα λάβουμε και επιπλέον μέτρα ασφαλείας», είπε ο ντε Μπλάσιο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μία ημέρα μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης