Μετά τις ΗΠΑ και το Ισραήλ εγκαταλείπει την UNESCO

Το Ισραήλ χαιρετίζει την αποχώρηση των ΗΠΑ από την UNESCO

Ένας από τους λόγους της απόσυρσης των ΗΠΑ είναι η «συνεχιζόμενη προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Τι απαντά ο οργανισμός

Σε μια αιφνιδιαστική απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε την αποχώρηση των ΗΠΑ
από την UNESCO, έναν από τους πιο σημαντικούς εξειδικευμένους διεθνείς οργανισμούς του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, η αιτιολογία της απόσυρσης της χώρας από τον Εκπαιδευτικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών είναι η «συνεχιζόμενη προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ» αλλά και οικονομικοί λόγοι.

Λίγες ώρες μετά και το Ισραήλ ανακοίνωσε και αυτό με τη σειρά του την αποχώρηση του από τον Οργανισμό. 

Στην σχετική ανακοίνωση του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημερώνει ότι η απόφαση της αποχώρησης θα τεθεί σε ισχύ στις 31 Δεκεμβρίου του 2018. Όπως αναφέρεται, οι ΗΠΑ επιθυμούν να διατηρήσουν την εμπλοκή τους στον οργανισμό ως κράτος παρατηρητής, προκειμένου να συνεισφέρουν τις απόψεις και την τεχνογνωσία τους στα ζητήματα με τα οποία ασχολείται η UNESCO, όπως η προστασία της πολιτισμικής κληρονομιάς και η ελευθερία του Τύπου.

«Η απόφαση δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία και αντανακλά την ανησυχία των ΗΠΑ για τις αυξανόμενες καθυστερούμενες οφειλές στην UNESCO, την ανάγκη για θεμελιώδη μεταρρύθμιση στον οργανισμό και τη συνεχιζόμενη αντι-ισραηλινή προκατάληψη στην UNESCO» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το σχόλιο της επικεφαλής του οργανισμού

Η επικεφαλής της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, δήλωσε πως ενημερώθηκε επισήμως από τον Αμερικανό ΥΠΕΞ για την απόφαση της διοίκησης Τραμπ και εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για αυτήν την εξέλιξη.

Στη δήλωσή της, υπογράμμισε ακόμη πως η απόφαση αυτή των ΗΠΑ συνιστά μια απώλεια για «την οικογένεια των Ηνωμένων Εθνών» και για την πολυμερή συνεργασία.

Η UNESCO δημιουργήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1947. Στόχος του Οργανισμού, σύμφωνα με το καταστατικό του, είναι η παγίωση της παγκόσμιας ειρήνης μέσα από την επικοινωνία των λαών δια της εκπαίδευσης, των φυσικών και κοινωνικών επιστημών και του πολιτισμού.

Μέλη της UNESCO είναι σχεδόν όλα τα κράτη του ΟΗΕ. 

 
Φεύγει και το Ισραήλ

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αποχωρεί από την UNESCO με αιτιολογικό τη «συνεχιζόμενη προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ», σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και το Ισραήλ. 

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, λόγω της αντιισραηλινής στάσης που, όπως υποστηρίζει, τηρεί η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ που έχει εξελιχθεί σε «θέατρο του παραλόγου»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «εδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών να προετοιμάσει την αποχώρηση του Ισραήλ από την Οργάνωση, παράλληλα με τις ΗΠΑ» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο. 

«Η UNESCO έχει εξελιχθεί σε θέατρο του παραλόγου όπου διαστρεβλώνεται η ιστορία αντί να διαφυλάσσεται», πρόσθεσε.
 

 


ΣΧΟΛΙΑ (21)

Οβραίος

Τραβάτε ρε μάγκες στο Ισραήλ να κάτσετε κανά δυο μήνες, να καταλάβετε τι παίζει και μη μασάτε το σανό που μας σερβίρισε ο Ανδρέας από τα 70s και δώθε, και συνέχισαν οι "αριστεροί". Μπείτε βγείτε Ιορδανία, Αίγυπτο, Λίβανο και μετά πείτε ότι θέλετε. Ρωτήστε κανένα ναυτικό που πάει συχνά στην περιοχή, η κανέναν του τουρισμού.... Όλοι τα ίδια λέμε. Οι εβραίοι είναι κοικοκυραίοι σαν κι εμάς, και οι μουσουλμάνοι είναι για κλωτσές! Μπορεί σε κάποιες φάσεις να το παρατράβηξαν οι ισραηλίτες, αλλά γενικά έχουν δίκιο... Έχουν μπλέξει με μοσχάρια γύρω γύρω τους... Οι Έλληνες έπρεπε να τους έχουμε αγκαζέ τους Ισραηλίτες! Όταν τον Οκτώβρη του 1973 ο Κίσιγκερ ζήτησε από το Μακάριο να αφήσει τους Αμερικάνους να επιχειρήσουν από την Κύπρο υπέρ του Ισραήλ , Ο Μακάριος δεν τον άφησε παίζοντας το παιχνίδι των Σοβιετικών. Δεν το ξέχασαν αυτό οι Αμερικάνοι. Μια ζωή στηρίζουμε τους Άραβες και τους μουσουλμάνους , και η Ελλάδα θα καταλήξει στα σύνορα του 1850.....

ΙΩΝ

Ποια ιστορια του Ισραηλ διαστρεβλωνεται; Ολα τα βιβλια σας ειναι μυθοι το δε αρχαιο Ισραηλ ειναι μια επινοηση.

οι ηπα και το Ισραήλ

μπορούν μετά ίδια κονδύλια ένα φτιαξουν έναν δικό τους ανάλογο οργανισμό αποτελεσματικοτερο,αυτό πληρώνουμε κι εμείς η Φώφη υποστηρίκτρια του ενός πλοίου για τη Γάζα που την κυβερνάει η Χαμάς στον κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων των ΗΠΑ ,να μαλώσουμε με ολα τα πλουσια κράτη της γης ΗΠΑ Ισραήλ για ναμαστε φιλοι με όλους του γ...φτους και τους κακομοίρηδες της γης...

Allianz

Καί τώρα οί πρέσβεις καί πρέσβειρες καλής θέλησης τής UNESCO πού διαθέτουμε μέ τό κιλό τί θά απογίνουν???? Ωιμέέέέέ!!!!!!

κυρπαν

Πολύ καλά έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες και μακάρι να τις ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Όλες αυτές οι οργανώσεις και οργανισμοί σπαταλούν ασύστολα τα χρήματα των φορολογουμένων για ίδιον όφελος .

Νικος

Δεν πειράζει. Στα τσακίδια να πάνε. Αν γίνεται να φύγουν κι απο τον ΟΗΕ και απο την Διεθνή Αμνηστία καλά θα ήταν. Επίσης αν γίνεται να πάνε στα τσακίδια και οι ΜΚΟ τους καλό θα ήταν κι αυτό.

@νικο

Ναι νικουλακι αλλα οι ΗΠΑ πληρωνουν τα 2/3 του λογαριασμου.Θα αναλαβεις εσυ; η μαμα δεν σου δινει αρκετα;

Πέτρος

Εκδηλώθηκε ο ρωσσόφιλος εβραιομασώνος. Μέχρι να λήξει η θητεία του, παίζει να έχει διαλύσει και τον ΟΗΕ, για χάρη του πούτιν. Φυσικά και δεν έφυγε για το ισραήλ, καθότι αν ήταν αυτός ο λόγος, θα έφευγε πρώτο ή έστω μαζί του και το ισραήλ. Ο λόγος είναι τα μεγάλα εβραιομασωνικά συμφέροντα που επλήγησαν από την παντοδυναμία της Αμερικής και το κοινωνικό κράτος του Ομπάμα και προσπαθούν με το ζόρι να κάνουν τον κόσμο διπολικό ή πολυπολικό και να κατεστρέψουν τον απλό λαό. Ο λόγος που επλήγησαν από την παντοδυναμία της Αμερικής είναι ότι δεν χρειάζονταν πια τόσοι εξοπλισμοί (οι πυρηνικές κεφαλές από 32.000 πήγαν σε 4.000), δεν επιδοτούνταν πλέον τα δυτικά κράτη μη τυχόν και γίνουν κομμουνιστικά, και τα νέα κράτη / νέες αγορές δεν είχαν και δεν έχουν χρήματα να καλύψουν την χασούρα, συν το ότι την κυριαρχία των πλουτοπαραγωγικών πόρων δεν πήραν αυτά τα συμφέροντα, αλλά τοπικοί μαφιόζοι τύπου σανβίντι... Οπότε, μέσω του ρωσσόφιλου εβραιομασώνου προσπαθούν να ξαναφέρουν κούρσες εξοπλισμών και δυστυχία στον απλό λαό που τη δεκαετία του 1990 απολάμβανε ευημερία, για να επωφεληθούν της δυστυχίας. Αυτά τα συμφέροντα έσπρωξαν στην εξουσία και τον ισόβιο κυβερνήτη πούτιν, νομίζοντας ότι έτσι θα κατακτούσαν τις πρώην κομμουνιστικές αγορές. Τώρα που δεν τους βγήκε αυτό, εμφάνισαν τον ουρολάγνο μασώνο στην άλλη πλευρά, μπας και κερδίσαν από τεχνητές οξύνσεις και κρίσεις. Αυτά τα συμφέροντα έδωσαν πυρηνικά και στον δικτάτορα Κιμ, σε ένα κράτος που η καλλιέργεια της γης γίνεται στο 80% της γης μόνο με ζώα. Αυτά τα συμφέροντα οπλίζουν και τους υπανάπτυκτους της μέσης ανατολής, που δεν ξέρουν αν η γη είναι στρόγγυλη, αλλά θέλουν χαλιφάτο. Αυτά τα συμφέροντα είναι τα ίδια που προκαλούν τεχνητά την κρίση στο ισραήλ, για να έχουν μια αγορά για όπλα, εξοπλισμούς κτλ (καθώς επίσημα προμηθεύουν το ισραήλ και ανεπίσημα τους άραβες) και να προκαλούν συνέχεια αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή... Αλλά, δεν θα τους περάσει... Θα έρθει ο καιρός που θα συντριβούν οι εβραιομασώνοι που προσπαθούν να καταστρέψουν τους απλούς λαούς.

raf

Μολις εφυγε και το Ισραηλ παντως

.

Χαχαχαχα μην του χαλάς τη σούπα...

Καλά εκανε

Δικαίωμα του είναι. Σιγά μην πληρώνει ο Αμερικανός πολίτης για να τα τρώνε οι ΜΚΟ.

Δεν είναι ΜΚΟ

Η ουνεσκο είναι ένας απο τους εξειδικευμένους οργανισμούς του ΟΗΕ.

Κωστας

Μου φαινεται αστειο με δηλωμενη προεκλογικα την υποστηριξη του στο Ισραηλ με πολυαγαπημενη θυγατερα ιβανκα ασπασθεισα κατα τον γαμο της τον Ιουδαισμο και εγγονια μεγαλωμενα παραδοσιακα εβραικα και τον ιδιο καπιταλιστη λατρη του Μαμωνά ( (χριστιανικη μεταφορικη προσωποποιηση για τον δαιμονοποιημενο πλουτο),που οι ακραιοι λευκοι εθνικιστες αμερικανοι και λοιπης ευρωπης τον ανεμεναν ηγετη κατα των σιωνιστών, Οσο για τις θεσεις του κατα της παγκοσμιοποιησης αυτες εξυπηρετουσαν αφενος ίδια αμερικανικα οικονομικα συμφεροντα καθως μονη παγκοσμιοποιηση που αποδεχονται οι αμερικανοι ανεξαρτητως φυλετικης προελευσης ειναι η πληρης κυριαρχια Ηπα οικονομικα και στρατιωτικα!! Θα εκοβε ποτε το δεξι χερι και ματι και...... ποδι του στην μεση ανατολη !!! δεν παθαινει καλυτερα αριστερα ημιπληγια που θα διεπραττε τετοια βλακεια! Κι εμεις τα ιδια θα καναμε αν τους ειχαμε προχειρους του χεριου μας! τετοιους συμμαχους υποτελεις! Μην βιαστειτε να πειτε ισχυει το αντιθετο. Ετσι ειναι οι εβραιοι των Ηπα κανουν κουμαντο στους ισραηλιτες κι αυτοι προσαρμοζονται αναπαραγοντας στα ποιο κουτορνιθια απο τους υπηκοους του εκλεκτεκτοτερου προτεκταρατου των Ηπα ισραηλ αρχαιες ιδέες περι λαου περιουσιου!!!!!!παροτι ειναι ευαλωτοι και εκτεθιμενοι στην πρωτη γραμμη απεναντι σε μαχαιροβγαλτες αραβες παλαιστινιους θυματα κι αυτοι με την σειρα τους των συμπληγαδων :::ισχυροι καταπιεστες εβραιοι απο τη μια σαουδαραβες τζιχαντιστες πλουσιοι υποτελεις κι αυτοι των Ηπα απο την αλλη, με μονη εναλλακτικη για αυτους τζιχαντ και τουρκοι.!!!! Αυτον τον εβραιο οοοοοολοι τον θελουν! Αξιοθαυμαστος τελικα λαος οι ιουδαιοι οσο αξιοκατακριτος πολιτικος και οικονομικος απατεων ( απειρες εικονικες και πραγματικες απο δεκαετια 80 χρεωκοπίες) ο μεσσιας των ασπρων χριστιανων ξανθομαλλιας Τραμπ!!ο αλλοπροσαλλος!

@Κωστας

Τρέχεις @Κωστας, ποτέ όμως δεν θα φθάσεις...

Ετσι μπραβο

Μπραβο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, πήρε μια πολύ γενναία και σωστη (για την Αμερική) απόφαση

Μην τους δινεις ουτε σεντ Μr ΤΡΑΜΠ.

Ξερετε για τσουζει η αποχωρηση των Αμερικανων απο την Μασσουνεσκο? Γιατι πληρωνουν την μεριδα του λεοντος ως συμμετοχη και θα πονεσουν ι τεμπελοσκυλα - λαγογια της Ουνεσκο.Φολα στην ουνεσκο και στους κοπριτες ΟΗΕΔΕΣ γενικως.

9

Μαζι σου μεγαλε....και σε ολους τους μεγαλους οργανισμους...unicef κτλ...το μονο που τους ενδιαφερει ειναι το χρημα .....και πως θα καλοπληρωνονται.....ουστ

kitkat

Ετσι ακριβως! Παχυλοι μισθοι, ταξιδια, χλιδατη ζωη οι ορδες των υπαλληλων τους. Βοηθαμε και ποτε ποτε και κανεναν κακομοιρη! Ενα ελαχιστο ποσοστο της χρηματοδοτησης τους καταληγει εκει που πρεπει. Η μεγαλυτερη παγκοσμια απατη!

@

Έτσι, η μεγαλύτερη δουλάρα του Ισραήλ λέγεται Τράμπ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

benalla

Σύμφωνα με το γαλλικό Closer είχε  δώσει τα στοιχεία  Έλληνα  μπασκετμπολίστα - Δεν έχει υπάρξει ακόμη επιβεβαίωση από ελληνικές διπλωματικές πηγές στο Παρίσι -  Οσμή σκανδάλου για τον Μακρόν το «χαϊδεμένο  παιδί» των Ηλυσίων

32
bannon

Προσβλέπει στη σύσταση ενός οργανισμού επί ευρωπαϊκού εδάφους, οραματιζόμενος  μία ακροδεξιά, λαϊκιστική εξέγερση στη Γηραιά Ήπειρο,  αρχής γενομένης από τις επικείμενες  ευρωεκλογές

40