Στην αποστρατικοποιημένη ζώνη στην κορεατική χερσόνησο ο Τραμπ;

Στην αποστρατικοποιημένη ζώνη στην κορεατική χερσόνησο ο Τραμπ;

Θα βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από τον εχθρό του, Κιμ Γιονγκ Ουν; - Μέχρι τώρα,ο Λευκός Οίκος δεν έκανε σχόλιο στο δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων

Στην αποστρατικοποιημένη ζώνη στην κορεατική χερσόνησο ο Τραμπ;
Ο Τραμπ θα βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από τον εχθρό του, Κιμ Γιονγκ Ουν; 
   
Ο αμερικανός πρόεδρος ενδέχεται να μεταβεί στην αποστρατικοποιημένη ζώνη κατά την επίσκεψή του στη Νότιο Κορέα τον επόμενο μήνα, όπως μεταδίδει το νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "Yonhap", επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Άμυνας της Σεούλ.

Κλείσιμο

Κι όλα αυτά την ώρα που οι ΗΠΑ προχώρησαν σε ακόμη μία επίδειξη δύναμης στην κορεατική χερσόνησο με την πτήση δυο υπερηχητικών στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών B-1B.  

 Η επίσκεψη αυτή πιθανόν να γίνει στο πλαίσιο του ταξιδιού του Τραμπ στην ασιατική ήπειρο στις 3 Νοεμβρίου όπου είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Κίνα, το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες. 


Σύμφωνα με πληροφορίες του Yonhap, ο Λευκός Οίκος έχει ήδη στείλει μία ομάδα αξιωματούχων για να κάνει μία επιτόπια έρευνα και να εξετάσει τα μέρη που θα μπορούσε να επισκεφθεί ο Τραμπ στη Νότιο Κορέα.
   
«Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στη Βόρεια Κορέα, είτε με δηλώσεις του είτε με την παρουσία του κατά την πρώτη του επίσκεψη στην κορεατική χερσόνησο», επισημαίνει η πηγή. 
   
Εικάζεται ότι, ένας από τους πιθανούς προορισμούς του αμερικανού προέδρου είναι το χωριό Πανμουντζόμ, το λεγόμενο «χωριό της εκεχειρίας».

Βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών και εντός της αποστρατικοποιημένης ζώνης. 
 
Μέχρι τώρα,ο Λευκός Οίκος δεν έκανε σχόλιο στο δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων.  
     
Οι πληροφορίες αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που οι δύο ηγέτες-Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν- έχουν ανταλλάξει αρκετά «σκληρά» λόγια με την Ουάσινγκτον να διαμηνύει στην Πιονγιάνγκ ότι, η στρατιωτική επιλογή είναι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί το πυρηνικό πρόγραμμα του ηγέτη της Βορείου Κορέας. 
 
Ωστόσο, όπως σχολιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, μία επίσκεψη του Τραμπ στην αποστρατικοποιημένη ζώνη,όπως είχε κάνει και ο προκάτοχός του, Μπαράκ Ομπάμα, θα φέρει τον Αμερικανό πρόεδρο σε απόσταση ...αναπνοής από τους  στρατιώτες της Βόρειας Κορέας και πιθανώς μία τέτοια κίνηση να εκληφθεί από την Πιονγιάνγκ ως πρόκληση.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης