Το πόρισμα για το USS «John S. McCain»: Η σύγκρουση μπορούσε να αποφευχθεί

Ελλιπής αξιολόγηση της κατάστασης από τον αξιωματικό στη γέφυρα αναφέρει το πόρισμα του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού -  Απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης

Η σύγκρουση του αντιτορπιλικού USS John S. McCain με το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο
κοντά στην Σιγκαπούρη τον Αύγουστο, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 10 ναύτες, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. 

Παράλληλα, απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους, ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του πλοίου.

«Ο αξιωματικός που βρίσκονταν υπηρεσία στην γέφυρα του πλοίου αξιολόγησε ελλιπώς την κατάσταση, ενώ ο κυβερνήτης επέδειξε ανεπαρκή άσκηση ηγεσίας έναντι της εκπαίδευσης του πληρώματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ανακοίνωση του 7ου Αμερικανικού Στόλου, που εκδόθηκε σήμερα στην Ιαπωνία.

Τα περιστατικά σύγκρουσης πλοίων του αμερικανικού ναυτικού που συνέβησαν μέσα στο 2017, είχαν ως συνέπεια την αλλαγή ηγεσίας στην αμερικανική ναυτική διοίκηση της Ασίας, που καλείται να διαχειριστεί τόσο την κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, αλλά και τις διεκδικήσεις της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Τον Αύγουστο ενεργοποιήθηκε το πλαίσιο ειδικής έρευνας για τις συγκρούσεις των πολεμικών πλοίων, ενώ αποπέμφθηκε των καθηκόντων του, ο διοικητής του 7ου Αμερικανικού Στόλου, υποναύαρχος Τζόζεφ Όκουίν, αφού η διοίκηση του ναυτικού αμφισβήτησε τις ηγετικές του ικανότητες.

Τον προηγούμενο μήνα, ο ναύαρχος Σκοτ Σουίφτ, που είναι υπεύθυνος για τις ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή του Ειρηνικού ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει την συνταξιοδότησή του, μετά την προαγωγή του στην διοίκηση των ναυτικών δυνάμεων της περιοχής.

Το αδερφό πλοίο του McCain, το USS Fitzgerald σχεδόν βυθίστηκε στα ανοιχτά των ακτών της Ιαπωνίας τον Ιούνιο, μετά την σύγκρουσή του με πλοίο μεταφοράς εμπορευμάτων από τις Φιλιππίνες. Από την σύγκρουση αυτή, σκοτώθηκαν επτά Αμερικανοί ναύτες.

Τον Μάιο, ένα ψαράδικο πλοίο από τη Νότια Κορέα συγκρούστηκε με το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων Lake Champlain. Είχε προηγηθεί το περιστατικό με ένα άλλο καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων (Antietam) που κατέστρεψε τις προπέλες του, τον περασμένο Ιανουάριο, στην προσπάθεια αγκυροβόλησης του στον Κόλπο του Τόκιο.

Στους αξιωματικούς του McCain ανατέθηκαν άλλα καθήκοντα στην διοίκηση του 7ου Στόλου στην Ιαπωνία. Υπό την διοίκηση του αναφερόμενου στόλου βρίσκονται 70 πλοία με την συμμετοχή και αμερικανικού αεροπλανοφόρου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tourkia-nyxta-seismos540

Νέος μετασεισμός 5,1 Ρίχτερ το απόγευμα του Σαββάτου -  39 άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα χαλάσματα σπιτιών και κτιρίων που έχουν καταρρεύσει - 1.130 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και 34 εξ αυτών έχουν μεταφερθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας - Συγκλονιστική στιγμή που διασώστρια μιλά τηλεφωνικά με γυναίκα που είναι εγκλωβισμένη στα συντρίμμια

83