Ο Ραχόι δεν αποκλείει την αναστολή της αυτονομίας της Καταλονίας

Ο Ραχόι δεν αποκλείει την αναστολή της αυτονομίας της Καταλονίας

«Η Ισπανία θα παραμείνει Ισπανία και θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα» τόνισε ο κεντροδεξιός ηγέτης, λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη ομιλία του Καταλανού ηγέτη, Κάρλες Πουτζντεμόν ενώπιον της τοπικής Βουλής

Ο Ραχόι δεν αποκλείει την αναστολή της αυτονομίας της Καταλονίας
Αυστηρό μήνυμα προς την Καταλονία έστειλε ο Μαριάνο Ραχόι προειδοποιώντας ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες που του δίνει το Σύνταγμα της χώρας για να αναστείλει την αυτονομία της επαρχίας. Οι δηλώσεις του έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της ισπανικής εφημερίδας "El Pais".

«Η Ισπανία θα παραμείνει Ισπανία και θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα» τόνισε ο κεντροδεξιός ηγέτης, λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη ομιλία του Καταλανού ηγέτη, Κάρλες Πουτζντεμόν ενώπιον της τοπικής Βουλής.Ο Ραχόι ξεκαθάρισε επίσης στην εφημερίδα "El Pais" ότι οι επιπλέον 4.000 αστυνομικοί, τους οποίους η κυβέρνησή του ανέπτυξε στην Καταλονία πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι να τερματιστεί η κρίση.

Κλείσιμο

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία εξαιτίας της κρίσης στην Καταλονία. Επίσης ο Ραχόι απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να δεχθεί διαμεσολάβηση για τη διευθέτηση της κρίσης. 

Σε μία προσπάθεια να προσεγγίσει τον Πουτζντεμόν, ο συντηρητικός πρωθυπουργός της της Ισπανίας τον χαρακτήρισε "μετριοπαθή" ηγέτη που μπορεί να κάνει συνεννοήσεις και τον κάλεσε να πάρει αποστάσεις από τα ακραία μέλη του καταλανικής κυβέρνησης.Το μήνυμα του Ισπανού πρωθυπουργού έρχεται στον απόηχο μεγάλων κινητοποιήσεων που έγιναν σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη με χιλιάδες Ισπανούς να ζητούν ενότητα και διάλογο. 

Την προσεχή Τρίτη ο πρόεδρος της Καταλονίας πιθανόν να δώσει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν διαδικασίες απόσχισης της περιοχής με βάση το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής.Ο Πουτζντεμόν έχει ήδη δώσει μία γεύση της ομιλίας του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα αφορά γενικά την πολιτική κατάσταση, γεγονός που του δίνει ελευθερία όσον αφορά το περιεχόμενο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης