«Έδειχνε περήφανος για τον εαυτό του... Γελούσε!» λέει αυτόπτης μάρτυρας για τον οδηγό στο Λονδίνο

«Έδειχνε περήφανος για τον εαυτό του... Γελούσε!» λέει αυτόπτης μάρτυρας για τον οδηγό στο Λονδίνο

«Άνθρωποι ούρλιαζαν, έτρεχαν να σωθούν, πανικόβλητοι» σύμφωνα με μαρτυρίες από τον τόπο του αιματηρού περιστατικού

«Έδειχνε περήφανος για τον εαυτό του... Γελούσε!» λέει αυτόπτης μάρτυρας για τον οδηγό στο Λονδίνο
Νέος τρόμος στο Λονδίνο
! Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου, όταν αυτοκίνητο «σκαρφάλωσε» σε πεζοδρόμιο και έπεσε πάνω σε περαστικούς, έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ένας μαύρος άντρας έχει ήδη συλληφθεί για το περιστατικό. Οι μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές.

Κλείσιμο
Ένας άντρας που μίλησε αποκλειστικά στο BBC, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τα δραματικά λεπτά. 

«Ακούσαμε δυνατούς ήχους, σαν να έπεφταν πυροβολισμοί. Ξαφνικά, βλέπουμε ένα αυτοκίνητο να έρχεται προς το μέρος μας. Αρχίσαμε να τρέχουμε προς κάθε κατεύθυνση. Ο φίλος μου από τον τρόμο του «βούτηξε» στο έδαφος και τραυμάτισε σοβαρά τα χέρια του». 

Ο μάρτυρας θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.  


Απλοί πολίτες τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν 



Ένας άλλος μάρτυρας, ο Maxim, μιλώντας στο SkyNews, εξιστορεί: «Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου επικράτησε στην περιοχή ο απόλυτος πανικός. Άνθρωποι ούρλιαζαν, έτρεχαν να σωθούν, πανικόβλητοι. Προσωπικά, είδα τις Αρχές να κρατούν στο έδαφος τον δράστη και στη συνέχεια η περιοχή αποκλείστηκε για τις σχετικές έρευνες». 

Και σε άλλη μια μαρτυρία, περιγράφεται ο ήχος πυροβολισμών. «Περπατούσαμε πολύ κοντά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Ακούσαμε δυνατούς ήχους, σαν πυροβολισμούς, και πανικοβληθήκαμε. Στη συνέχεια, είδαμε έναν άντρα στο έδαφος, να έχει συλληφθεί από τις Αρχές. Πλήθος κόσμου, που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο, προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Όλοι μας είχαμε σταθεί σε μια άκρη του δρόμου και παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις». 

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η μαρτυρία της Κέιτι Κρέιν, η οποία έβγαινε από το μουσείο, την ώρα που η αστυνομία είχε συλλάβει τον οδηγό του οχήματος και του περνούσε χειροπέδες: «Έδειχνε πραγματικά υπερήφανος για τον εαυτό του. Γελούσε» είπε η γυναίκα.

Τα κίνητρα του δράστη είναι, προς το παρόν, άγνωστα. Πάντως, η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι πρόκειται για τροχαίο ατύχημα, που δεν έχει σχέση με την τρομοκρατία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης