Η Δανία θα απαγορεύσει τη μπούρκα και τη νικάμπ

Η Δανία θα απαγορεύσει τη μπούρκα και τη νικάμπ

Η τρικομματική κεντροδεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας, ο σύμμαχός της το Κόμμα του Δανέζικου Λαού και το βασικό αντιπολιτεύομενο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών έχουν πει ότι τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης

Η Δανία φαίνεται ότι θα είναι η επόμενη ευρωπαϊκή χώρα που θα περιορίσει τη χρήση της μπούρκα και του νικάμπ, που φορούν κάποιες μουσουλμάνες, αφού τα περισσότερα κόμματα στο δανέζικο κοινοβούλιο τάχθηκαν υπέρ κάποιου είδους απαγόρευσης για τα καλύμματα του πρόσωπου.

Τα ισλαμικά καλύμματα που καλύπτουν μέρος ή ολόκληρο το πρόσωπο, όπως η μπούρκα και το νικάμπ διχάζουν την κοινή γνώμη σε όλη την Ευρώπη, θέτοντας τους υπέρμαχους της θρησκευτικής ελευθερίας απέναντι στους υποστηρικτές του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους και σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους καλύμματα είναι ξένα από πολιτιστική άποψη ή συμβολίζουν την καταπίεση των γυναικών.

Το νικάμπ αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια, ενώ η μπούρκα καλύπτει και τα μάτια με ένα αραιό πλέγμα. Η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Βουλγαρία και το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έχουν επιβάλει κάποιους περιορισμούς για τις γυναίκες που θέλουν να φορούν καλύμματα για ολόκληρο το πρόσωπο σε δημόσιους χώρους.

«Δεν πρόκειται για απαγόρευση σε μια θρησκευτική ενδυμασία, πρόκειται για μια απαγόρευση στην κάλυψη του προσώπου», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Γιάκομπ Έλεμαν-Γιένσεν, εκπρόσωπος του Φιλελεύθερου Κόμματος, αφού το κόμμα του, το μεγαλύτερο στον κυβερνητικό συνασπισμό, αποφάσισε να στηρίξει την απαγόρευση. Αυτό ουσιαστικά θα σημαίνει απαγόρευση της νικάμπ και της μπούρκα, πρόσθεσε. Περίπου 200 γυναίκες στη Δανία φορούν τέτοιου είδους καλύμματα, σύμφωνα με ερευνητές.

Η τρικομματική κεντροδεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας, ο σύμμαχός της το Κόμμα του Δανέζικου Λαού και το βασικό αντιπολιτεύομενο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών έχουν πει ότι τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης, αν και ακόμα συζητούν το πώς θα σχεδιαστεί και θα εφαρμοστεί η απαγόρευση.

«Θα υπάρξει απαγόρευση της κάλυψης προσώπου στη Δανία. Έτσι έχουν τα πράγματα», δήλωσε στο Facebook ο υπουργός Εξωτερικών Άντερς Σάμιουελσεν.

Το κόμμα του, η Φιλελεύθερη Συμμαχία, ήταν στον παρελθόν από τους πιο ένθερμους αντιμαχόμενους της απαγόρευσης, λέγοντας ότι περιορίζει την ικανότητα των ανθρώπων να επιλέγουν ελεύθερα την περιβολή τους αλλά τώρα ευθυγραμμίστηκε με τα άλλα κόμματα του συνασπισμού, τους Συντηρητικούς και τους Φιλελεύθερους.

«Άρα, εάν είναι πρακτικά δυνατόν να έχουμε τέτοια απαγόρευση χωρίς να προδίδουμε τον εαυτό μας ή τις αξίες μας, τότε η Φιλελεύθερη Συμμαχία θα την ψηφίσει», δήλωσε ο Σάμιουελσεν.

Οι Σοσιαλδημοκράτες, το μεγαλύτερο κόμμα στη Δανία, έχει επίσης αφήσει να εννοηθεί ότι θα στηρίξει επί της αρχής μια απαγόρευση για ενδύματα όπως η μπούρκα, η οποία, όπως λένε, καταπιέζει τις γυναίκες.

«Είμαστε έτοιμοι να απαγορεύσουμε τη μπούρκα εάν είναι αυτό που θα χρειαστεί… αλλά υπάρχουν κάποια διλήμματα, αναφορικά με το πώς θα εφαρμοστεί μια απαγόρευση και όχι μόνο», δήλωσε η ηγέτις των Σοσιαλδημοκρατών Μέτε Φρέντρικσεν κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή χθες.

Η κυβέρνησης της Νορβηγίας πρότεινε τον Ιούνιο απαγόρευση των ισλαμικών καλυμμάτων προσώπου σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και πανεπιστήμια.

ΣΧΟΛΙΑ (25)

glam

ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΜΑΝΤΗΛΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ !! ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΛΕΜΠΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ !!!

Γιατί κρύβονται?

Στην κατοχή αυτός που φόραγε σακούλα στο κεφάλι, με δύο τρύπες να βλέπει, ήταν θρήσκος?

JomsViking

Μπράβο ρε δανοί vikings, αγαπάτε την ωραία χωρα σας και δεν θέλετε να γίνει πακιστάν! Ενω εμείς στο Ελλαδιστάν, αγαπάμε ταλιμπάν-τζιχαντιστές και γουστάρουμε ανατολή και ισλάμ!

Γιατι κρύβονται?

Αντρες είναι? Μυστικοί πράκτορες είναι? Αξυριστες είναι? Καταζητούμενες είναι? Χοντρές που ντρέπονται είναι? Μπόμπες κουβαλάνε? Λέπρα έχουν? Παπαράτσι τις κυνηγάνε? ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΕΤΣΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΜΙΑ, ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΛΕΦΤΑ? ή ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗ ΘΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ?... Ρε που πααααατε έτσι ρε! Ρε πουυυυ πααααατε????

2080

Απλά περιμένετε.

Batman

Αρχιζουν σιγα σιγα τα νταουλια στην Ευρωπη

Dr.

Πολύ καλά κάνει η Δανία. Ωστόσο εγώ λυπάμαι τις γυναίκες στις οποίες θα απαγορευτεί η μπούρκα, καθώς χωρίς αυτήν οι άνδρες τους προφανώς θα τους απαγορεύσουν να βγαίνουν από το σπίτι, με αποτέλεσμα, αν οι κοινωνικές υπηρεσίες της Δανίας δεν επέμβουν, εκείνες να ζουν μια ζωή σε κατ'οίκον περιορισμό.

παστουρμάς

σωστό.

Ε.Π

Ενδιαφέρουσα κ ανθρώπινη άλλη άποψη, αλλά μιλάμε για την Ευρώπη όπου έρχονται 'φιλοξενούμενοι' και οφείλουν σεβασμό στις γυναίκες της. Μην πολυμασάτε περί θρησκείας, παίρνουν 400ε/μήνα για να φορούν την μαντήλα στην Ευρώπη...για λόγους που υποθέτω αντιλαμβάνεστε

ΒΑΓ

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΝΤΙΡΑ , ΑΝΤΙΦΑ , ΚΕΕΡΦΑ ΚΑΙ ΛΟΑΤΚΙ !!

Free Europe

Ο ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΚΥΡΙΕ ΑΡΘΟΓΡΑΦΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ ΕΩΣ ΥΠΟΠΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΠΟΥΡΚΑ ΚΑΙ ΝΙΚΑΜΠ

ΜΠΟΥΡΓΚΕΡ

Σωστός

Ειναι

φασιστες, ακροδεξιοι, ναζι και ρατσιστες

Paris from London

Akrivws! Opws sto Islam pou vevaiws ama episkefteis prepei na valeis bourka!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Pelozi

«Αυτή η συμφωνία υπονομεύει (...) την αξιοπιστία της εξωτερικής πολιτικής της Αμερικής και στέλνει ένα επικίνδυνο μήνυμα στους συμμάχους και στους αντιπάλους μας», υποστήριξε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

tourk34

Εάν εφαρμοστεί η συμφωνία, η Άγκυρα θα ελέγχει μια λωρίδα σε βάθος τουλάχιστον 30 χιλιομέτρων στη Συρία, με τους Κούρδους της πολιτοφυλακής YPG να είναι υποχρεωμένοι να αποσυρθούν - Τα φυλάκιά τους θα καταστραφούν και θα παραδώσουν τον οπλισμό τους - «Ασαφής» η συμφωνία, λέει ο Άσαντ - Τι υποστηρίζουν οι Κούρδοι, που ήδη ξεκίνησαν τη διαδικασία αποχώρησης

2
tru222

Η Ουάσινγκτον θα αποσύρει τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας μόλις τεθεί σε εφαρμογή η εκεχειρία, διεμήνυσε ο αντιπρόεδος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς - Τραμπ: «Σπουδαία συμφωνία,  η οποία προϋπέθετε σκληρή αγάπη για να επιτευχθεί» - Ερντογάν: «Θα σωθούν ακόμη περισσότερες ζωές όταν νικήσουμε την τρομοκρατία»

67
brexit

«Είναι αυτονόητο ότι αυτό που πετύχαμε με τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι η σωστή προσέγγιση για την οικονομία μας, πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε εναλλακτική», είπε ο Σάτζιντ Τζαβίντ