Καταγγελία σοκ από Καταλονία: Αστυνομικοί μού έσπασαν τα δάχτυλα ένα-ένα

Καταγγελία σοκ από Καταλονία: Αστυνομικοί μού έσπασαν τα δάχτυλα ένα-ένα

Με πέταξαν στις σκάλες, με χτύπησαν, μου έπιασαν το στήθος και γελούσαν, καταγγέλλει η Marta Torrecillas, ένα από τα 900 θύματα της αστυνομικής βίας

Καταγγελία σοκ από Καταλονία: Αστυνομικοί μού έσπασαν τα δάχτυλα ένα-ένα
Η επόμενη μέρα των γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Καταλονία με αφορμή το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας περιλαμβάνει το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ Βαρκελώνης και Μαδρίτης, σχεδόν 900 τραυματίες και μία Ισπανία να παίρνει φωτιά, καθώς οι αντιδράσεις για την ακραία βία των κατασταλτικών δυνάμεων μόλις ξεκίνησαν. Και γράφουμε «μόλις ξεκίνησαν» διότι τις επόμενες ημέρες θα βγουν στην επιφάνεια οι ασχήμιες, όπως η περιπέτεια που έζησε μία γυναίκα, ένα από τα 900 θύματα της αστυνομικής βίας στην Καταλονία την Κυριακή, η οποία δήλωσε πως δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από αστυνομικούς, οι οποίοι της έσπασαν τα δάχτυλα του χεριού ένα-ένα, προκειμένου να μην συμμετάσχει στο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας.

Κλείσιμο


Η Marta Torrecillas ήταν ένα από τα θύματα της επέλασης των αστυνομικών δυνάμεων στην Καταλονία την Κυριακή, προκειμένου να μην διεξαχθεί το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας. «Με έσυρε στις σκάλες και με πέταξε κάτω. Μου έπιασε το στήθος και γελούσε. Μετά μου έσπασε τα δάχτυλα του χεριού ένα-ένα. Αυτό είναι διαβολικό», δήλωσε η γυναίκα, την οποία οι αστυνομικοί πέταξαν έξω από σχολείο που είχε οργανωθεί σε εκλογικό κέντρο. «Προσπάθησα να βοηθήσω ηλικιωμένους ανθρώπους, τους οποίους χτυπούσαν οι αστυνομικοί», πρόσθεσε.

Τα επόμενα 24ωρα θα βγουν στην επιφάνεια πολλές ανάλογες ιστορίες. Η κυβέρνηση της Μαδρίτης, ωστόσο, επιμένει ότι οι κατασταλτικές δυνάμεις δεν έδρασαν με ακραίο τρόπο, χαρακτηρίζοντας το δημοψήφισμα «παράνομο» και «ενάντια στο σύνταγμα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης