Λαβρόφ: Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Λαβρόφ: Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

«Ο Λαβρόφ επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να υποστηρίζει σταθερά το Κοινό Ολοκληρωμένο Διεθνές Σχέδιο Δράσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών

Λαβρόφ: Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επιβεβαίωσε σήμερα την πρόθεση της Ρωσίας να συνεχίσει να υποστηρίζει το Κοινό Ολοκληρωμένο Διεθνές Σχέδιο Δράσης (Joint Comprehensive Plan of Action) που αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. «Ο Λαβρόφ επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να υποστηρίζει σταθερά το Κοινό Ολοκληρωμένο Διεθνές Σχέδιο Δράσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που αναρτήθηκε στην σελίδα του στο Facebook.

Η συνάντηση των "έξι" (Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία, Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία) με το Ιράν πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Επισημαίνεται ότι στην συνάντηση συζητήθηκε η τελευταία εισήγηση του επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Πυρηνικής Ενέργειας (IAEA- International Atomic Energy Agency) Γιούκια Αμάνο, στην οποία επιβεβαιώνει ότι το Ιράν έχει εκπληρώσει όλες του τις υποχρεώσεις, τις οποίες προβλέπει η συμφωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί απέκλεισε οποιεσδήποτε εκ νέου συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης (JCPOA), σημειώνοντας ότι συζητήσεις με μια χώρα (σ.σ. τις ΗΠΑ) που «περιφρονεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις» θα αποτελούσαν «χάσιμο χρόνου».

Κλείσιμο
Ο Ιρανός πρόεδρος μίλησε μάλιστα απαξιωτικά για τον πρόεδρο των ΗΠΑ σημειώνοντας ότι είναι κρίμα ένας νέος πολιτικός αγύρτης να ακυρώσει τη συμφωνία για τα πυρηνικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης