Ομράν: Το παιδί-σύμβολο του συριακού δράματος μιλάει για τη νέα του ζωή

"Είμαι χαρούμενος που σε ένα χρόνο θα πάω στο σχολείο", δηλώνει ο μικρός Ομράν Ντακνίς στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων
  

Ο πεντάχρονος Ομράν, το παιδί -σύμβολο του συριακού δράματος, μιλάει για τη νέα του ζωή, ένα χρόνο αφότου ο πατέρας του κατάφερε να τον ανασύρει σώο και αβλαβή από τα ερείπια του κατεστραμμένου τους σπιτιού. Ένα χρόνο μετά, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα για το μικρό αγόρι.
   
"Είμαι χαρούμενος που σε ένα χρόνο θα πάω στο σχολείο", δηλώνει ο μικρός Ομράν Ντακνίς στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων. 
   


Ποιος μπορεί να ξεχάσει την εικόνα του μικρού αγοριού πριν από ένα χρόνο να είναι καλυμμένος με σκόνες και αίματα λίγα λεπτά αφότου μία βόμβα γκρέμισε το σπίτι του στο Χαλέπι της Συρίας; Μία εικόνα που είχε σοκάρει όλο τον κόσμο. 
 
Σήμερα, ο Ομράν ζει με την οικογένειά του στο ανατολικό Χαλέπι, το οποίο έχει πλέον περάσει υπό κυβερνητικό έλεγχο, στο σπίτι που τους παραχώρησε η συριακή κυβέρνηση. O πατέρας του υποστηρίζει πως εκείνος τον έβγαλε από τα ερείπια,όμως δεν κατάφερε να σώσει τον άλλο του γιο, τον 10χρονο Αλί.
 
Όπως λέει ο πατέρας του Ομράν, Μοχάμεντ Ντακνίς, το σπίτι τους σφυροκοπήθηκε από τους αντάρτες. Για τη νύχτα που ισοπεδώθηκε το σπίτι του,ο ίδιος αναφέρει ότι, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να πάει τα παιδιά του στο νοσοκομείο."Την ημέρα της επίθεσης δεν άκουσα να πετάει κάποιο μαχητικό αεροσκάφος πάνω από το σπίτι μου.Πιστεύω ότι η βόμβα ήταν έργο της συριακής αντιπολίτευσης", δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων. 
 
Ο μικρός Ομράν φοράει καθαρά ρούχα και νιώθει ασφαλής στην αγκαλιά του πατέρα του. Ένα χρόνο πριν,δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη.Ήταν σε κατάσταση σοκ,γεμάτος σκόνη και τα πόδια του γυμνά. Η φωτογραφία που τον απεικόνιζε σε αυτή την κατάσταση έκανε το γύρο του κόσμου.

Ο Ομράν έγινε σύμβολο του συριακού δράματος. Σήμερα,οι φωτογραφίες τον δείχνουν να χαμογελά απολαμβάνοντας μία φυσιολογική ζωή, ότι ακριβώς θέλει να περάσει προς τα "έξω" η κυβέρνηση της Δαμασκού:ότι υπό το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ όλα βαίνουν περίφημα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr