Βενεζουέλα: Συνεχίζουν να σφάζουν ζώα σε ζωολογικούς κήπους για να φάνε

Βενεζουέλα: Συνεχίζουν να σφάζουν ζώα σε ζωολογικούς κήπους για να φάνε

Τουλάχιστον 40 ζώα σφαγιάστηκαν ή εκλάπησαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο από πεινασμένους πολίτες στον ζωολογικό κήπο της πόλης Μαρακάιμπο - Για να αγοράσουν ένα κιλό κρέας θα πρέπει να δαπανήσουν το 10% του εισόδηματός τους

Βενεζουέλα: Συνεχίζουν να σφάζουν ζώα σε ζωολογικούς κήπους για να φάνε
Η σοβαρή οικονομική κρίση στη Βενεζουέλα έχει οδηγήσει τους εξαθλιωμένους πολίτες να αναζητούν τροφή ακόμα και στους ζωολογικούς κήπους. Μετά την αποκάλυψη πως άγνωστοι σκότωσαν ένα σπάνιο άλογο σε ζωολογικό κήπο του Καράκας, ο διευθυντής ενός ζωολογικού κήπου στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας αποκαλύπτει την «εξαφάνιση» 40 ζώων.

Τα πεταμένα εντόσθια ζώων τράβηξαν την προσοχή των επισκεπτών στον ζωολογικό κήπο Zulia στην πόλη Μαρακάιμπο. Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του ζωολογικού κήπου, Έλιο Ρίος, μόνο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους τουλάχιστον 40 ζώα εκπλάπησαν ή πυροβολήθηκαν ή σφαγιάστηκαν επί τόπου από ανθρώπους που προσπαθούν έτσι να λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης βασικών αγαθών στην εξαθλιωμένη χώρα του Νικολάς Μαδούρο.
Κλείσιμο



«Είναι ένα παγκόσμιο έγκλημα», δήλωσε ο Ρίος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και ανέφερε ότι μεταξύ των ζώων που σφαγιάστηκαν ήταν ένας γεροδεμένος τάπιρος, αιγυπτιακές χήνες, τροπικοί παπαγάλοι, παγώνια, χοίροι νάνοι, φραγκόκοτες, κουνέλια και κατσίκες.

Ο ζωολογικός κήπος καταλαμβάνει μια έκταση 840 στρεμμάτων και φιλοξενεί 500 ζώα από 76 διαφορετικά είδη.Το γεγονός ότι πολύ κοντά του βρίσκονται παραγκουπόλεις ίσως εξηγεί την κλοπή και την σφαγή των ζώων. Η Εσμεράλντα Μουχίκα, πρόεδρος της Ένωσης Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων, δήλωσε ότι η οικονομική κρίση είναι η αιτία αυτών των εγκλημάτων. 

«Οι κλοπές αυτές οφείλονται στο ένστικτο της επιβίωσης μιας κοινωνικής ομάδας που βλέπει μια ευκαιρία σε ζωολογικούς κήπους για να βρει ζωικές πρωτεΐνες», ανέφερε. 

Στη Βενεζουέλα ένας εργαζόμενος με ελάχιστο μισθό 250.000 μπολιβάρ (περίπου 75 δολάρια επίσημη τιμή), θα πρέπει να ξοδέψει το 10% του εισοδήματός του για να αγοράσει ένα κιλό κρέας. Με πληθωρισμό 720%, όπως αναμένει για το 2017 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι μισθοί σπάνια επαρκούν για να αγοράσει κανείς κρέας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης