O «Ιρμα-γεδδών» συνεχίζει ακάθεκτος ενώ ακολουθούν οι τυφώνες Χοσέ και Κάτια

O «Ιρμα-γεδδών» συνεχίζει ακάθεκτος ενώ ακολουθούν οι τυφώνες Χοσέ και Κάτια

Ο «πυρηνικός» τυφώνας υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 4 ωστόσο συνεχίζει να είναι «εξαιρετικά επικίνδυνος» - Σε συναγερμό η Φλόριντα για τις επόμενες 36 ώρες - Δύο νέοι τυφώνες μοιάζουν να ακολουθούν απειλητικά την πορεία του Ίρμα 

O «Ιρμα-γεδδών» συνεχίζει ακάθεκτος ενώ ακολουθούν οι τυφώνες Χοσέ και Κάτια
Τουλάχιστον 14 νεκροί και εικόνες απόλυτης καταστροφής... Ο φονικός τυφώνας Ίρμα συνεχίζει ακάθεκτος το καταστροφικό του πέρασμα ενώ υποβαθμίστηκε από την κατηγορία 5 στην κατηγορία 4. Ο ισχυρότερος τυφώνας που καταγράφηκε ποτέ στον Ατλαντικό  ισοπέδωσε τα νησιά Μπαρμπούντα και Άγιος Μαρτίνος στην Καραϊβική
προκαλώντας καταστροφές στο 95% των κτιρίων τους και των δρόμων τους.

Κλείσιμο
Στο επίκεντρο του Ιρμα-γγεδών βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα τα νησιά Τουρκς και Κάικος, αν και έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων που πλέον φτάνουν τα 115χλμ/ώρα.

Η αγωνία για την πορεία του τυφώνα Ίρμα, τον οποίο ο κυβερνήτης του Μαϊάμι χαρακτήρισε «πυρηνικό τυφώνα», βρίσκεται στις ΗΠΑ καθώς η Φλόριντα αναμένεται να είναι το τελευταίο σημείο στο οποίο θα χτυπήσει ο τυφώνας. 

Σε συναγερμό βρίσκονται και οι Μπαχάμες αλλά και η Κούβα που βρίσκονται στο «δρόμο» της Ίρμα. Ειδικά στην Κούβα οι αρχές της χώρας διέταξαν την απομάκρυνση 36.000 τουριστών από τις βόρειες ακτές.


 
Ακολουθούν Χοσέ και Κάτια 

Την ίδια ώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ αναβάθμισε σε κατηγορία 3 τον τυφώνα Χοσέ που βρίσκεται ανατολικά της Καραϊβικής με πορεία πάνω στα νησιά που χτυπήθηκαν από την Ίρμα. Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων είναι, μάλιστα, ότι είναι πιθανόν να υπάρξει νέα αναβάθμιση μέσα στις επόμενες 24-36 ώρες.

Ο Χοσέ, ο οποίος μέσα σε μερικές ώρες ενισχύθηκε φθάνοντας από την κατηγορία 1 στην κατηγορία 3, μετακινείται 30 χλμ. την ώρα με δυτική-βορειοδυτική κατεύθυνση, σύμφωνα με το NHC. 

Μοιάζει να ακολουθεί τα ίχνη του τυφώνα Ιρμα.

Παράλληλα και η τροπική καταιγίδα Κάτια μετατράπηκε σε κυκλώνα στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσαν οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι.

Ο νέος κυκλώνας απέχει 295 χλμ. ανατολικά του Ταμπίκο του Μεξικού, με ανέμους μέγιστης ταχύτητας 120 χλμ. ανά ώρα.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης