Βόρεια Κορέα: Δείτε βίντεο της Πιονγιάνγκ, μιας πόλης-φάντασμα

Βόρεια Κορέα: Δείτε βίντεο της Πιονγιάνγκ, μιας πόλης-φάντασμα

Το φωτογραφικό υλικό που δείχνει από ψηλά την πρωτεύουσα της Βορείου Κορέας, τραβήχτηκε μετά από άδεια της βορειοκορεατικής κυβέρνησης σε οργανισμό που έχει αναλάβει να παρουσιάσει τη χώρα στον υπόλοιπο κόσμο

Βόρεια Κορέα: Δείτε βίντεο της Πιονγιάνγκ, μιας πόλης-φάντασμα
Ουρανοξύστες, αυτοκινητόδρομοι και γέφυρες, πουθενά όμως άνθρωποι: Σπάνιο βίντεο της Πιονγιάνγκ δείχνει ότι, η πρωτεύουσα της Βορείου Κορέας
έχει άρτια υποδομή αλλά είναι άδεια από κόσμο. 
    
Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", το βίντεο που δείχνει από ψηλά την πρωτεύουσα της Βορείου Κορέας, τραβήχτηκε από τον Αράμ Πάν από τη Σιγκαπούρη που επέβαινε σε ένα αεροσκάφος Piper Matrix PA-46 κάνοντας τον εναέριο γύρο της πρωτεύουσας της Βόρειας Κορέας.

Κλείσιμο
Ο Παν εργάζεται σε έναν οργανισμό που έχει προσληφθεί προκειμένου να παρουσιάσει τη Βόρεια Κορέα στον κόσμο μέσα από βίντεο και φωτογραφίες.
    
Στο βίντεο φαίνονται πολύχρωμα κτίρια και ουρανοξύστες αλλά και σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας. 

Δείτε το βίντεο που δημοσιοποίησε η βρετανική εφημερίδα



Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι, στους δρόμους και τους πεζόδρομους της Πιονγιάνγκ δεν υπάρχει ψυχή... Γιατί όμως επικρατεί ανησυχητική ηρεμία;
   
Mία άλλη περιοχή στην πρωτεύουσα της χώρας δείχνει τεράστιους λόφους με μικρά σπίτια σε σειρές.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, στην Πιονγιάνγκ, την πατρίδα του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο πληθυσμός εκτιμάται σε 2,5 εκατομμύρια κατοίκους.

 Όμως, στις αεροφωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η πρωτεύουσα είναι άδεια... 

Περίπου 4 με 5 χιλιάδες δυτικοί τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.  

Το γεγονός ότι, τουλάχιστον σε αυτές τις αεροφωτογραφίες η Πιονγιάνγκ θυμίζει πόλη-φάντασμα, εγείρει φόβους ότι το καθεστώς της Κιμ κάτι "μαγειρεύει".  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης