Το Παρίσι ανησυχεί για τη στάση του Τραμπ σχετικά με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν

Το Παρίσι ανησυχεί για τη στάση του Τραμπ σχετικά με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν

Μπορεί να θέσει εν αμφιβόλω τη συμφωνία για τον περιορισμό του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος του Ιράν εκτίμησε ο επικεφαλής της Γαλλικής διπλωματίας 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να θέσει εν αμφιβόλω τη συμφωνία για τον περιορισμό του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος του Ιράν (JCPOA).

«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε πριν από δύο χρόνια επιτρέπει στο Ιράν να εγκαταλείψει την κατασκευή πυρηνικών όπλων και έτσι να αποφευχθεί η γρήγορη εξάπλωσή τους. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε αυτή τη θέση», τόνισε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο πανεπιστήμιο Science-Po στο Παρίσι.

«Είμαι ανήσυχος αυτή τη στιγμή από την τοποθέτηση του προέδρου Τραμπ, που ενδέχεται να θέσει εν αμφιβόλω αυτή τη συμφωνία. Και αν αυτή η συμφωνία τεθεί σε αμφισβήτηση, τότε κάποιοι στο Ιράν μπορεί να πουν: «Ας κατασκευάσουμε πυρηνικά όπλα». 

«Είμαστε σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σπιράλ για τον κόσμο», συμπλήρωσε ο Γάλλος ΥΠΕΞ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20465779

Ο Σουδανός πρόεδρος Όμαρ ελ Μπασίρ επισκέφθηκε τη Δαμασκό και συναντήθηκε με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ Άσαντ για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών στο επίπεδο όπου βρίσκονταν «πριν από τον πόλεμο»

idlib-bomb

«Η έκρηξη έγινε στα όρια της αγοράς Αλ Χαλ, κοντά σε μια θέση των μαχητών που πρόσκεινται στην Τουρκία, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους», ανέφερε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

salman_khasoggi

«Το βασίλειο καταδικάζει την πρόσφατη θέση της αμερικανικής Γερουσίας, η οποία βασίζεται σε ψευδείς καταγγελίες και κατηγορίες, και διατρανώνει την απόλυτη απόρριψη κάθε επέμβασης στις υποθέσεις του»

kim09

Ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε μέσα στο έτος περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις που αφορούν θέματα οικονομίας και διπλωματίας της απομονωμένης χώρας του και λιγότερες επισκέψεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις