Γκάμπριελ: Μέχρι και τα τέλη του 2016, ο Σόιμπλε ήθελε Grexit - Δόξα τω Θεώ, τον εμπόδισε η Μέρκελ

Γκάμπριελ: Μέχρι και τα τέλη του 2016, ο Σόιμπλε ήθελε Grexit - Δόξα τω Θεώ, τον εμπόδισε η Μέρκελ

«Θα τιναζόταν η Ευρώπη στον αέρα» είπε ο χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

Η Ελλάδα βρέθηκε εκ νέου στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης στην κεντρική πολιτική σκηνή της Γερμανίας, που βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή των εκλογών. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως γράφει η Deutsche Welle, στη σημερινή, τελευταία συνεδρίαση του γερμανικού Κοινοβουλίου πριν από τις εκλογές, οι εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων αξιοποίησαν την ευκαιρία για να κάνουν έναν απολογισμό για την τελευταία τετραετία, με λιγότερο ή περισσότερο προεκλογικούς τόνους.

Εμμένοντας στη γραμμή που ακολουθεί στην προεκλογική περίοδο, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέφυγε κάθε ένταση στην ομιλία της. Αντιθέτως, οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών, άσκησαν έντονη κριτική στους Χριστιανοδημοκράτες.

Υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα της ευρωπαϊκής συνοχής, ο υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι, μέχρι τα τέλη του 2016, επεδίωκε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Ακόμη και στα τέλη του προηγούμενου χρόνου», ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριζε -σε συνάντησή τους, σύμφωνα με τον κ. Γκάμπριελ- «πως η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από το ευρώ».

«Δόξα τω Θεώ» είπε ο Γκάμπριελ απευθυνόμενος στη Μέρκελ, «τον εμποδίσατε εσείς και άλλοι να συνεχίσει να ακολουθεί αυτήν την πολιτική». Σε διαφορετική περίπτωση, όπως εκτίμησε, θα «τιναζόταν η Ευρώπη στον αέρα».

Όπως, τέλος, επισήμανε, η Γερμανία δεν είναι αυτή που πληρώνει για την ΕΕ, αλλά αυτή που κερδίζει. «Εμείς είμαστε οι οικονομικά κερδισμένοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή είναι η αλήθεια» είπε χαρακτηριστικά ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.


Τι είπε η Μέρκελ

Από την πλευρά της, στην ομιλία της, η καγκελάριος Μέρκελ εξήρε τα επιτεύγματα της κυβέρνησής της στο εσωτερικό, για παράδειγμα στην κατάσταση στην αγορά εργασίας όπως και στον κοινωνικό τομέα, και αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά από ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Αναφερόμενη στις πυρηνικές δοκιμές στη Βόρεια Κορέα προειδοποίησε για τον κίνδυνο μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης και επέμεινε στην αναγκαιότητα μιας «ειρηνικής και διπλωματικής λύσης». Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συμβάλει και η ΕΕ. Η καγκελάριος ανακοίνωσε για το Σαββατοκύριακο σχετική συνάντηση Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στη Γερμανία.

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, η Μέρκελ επέμεινε στην αναγκαιότητα μιας κοινής ευρωπαϊκής στάσης και ανακοίνωσε ότι στην επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Οκτώβριο θα πρέπει να συζητηθεί η μελλοντική σχέση ΕΕ-Τουρκίας συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, όμως, η καγκελάριος τόνισε ότι οι σχέσεις με την Άγκυρα είναι «στρατηγικής σημασίας».

ΣΧΟΛΙΑ (25)

Εσωτερική

Κατανάλωση κ μόνο.... κανένας Σόιμπλε δεν θα ρισκάρει να βγάλει την Ελλάδα κ όχι μόνο την Ελλάδα από το ευρώ.... η ζημιά θα είναι τέτοια που θα τρέχουν κ δεν θα φτάνουν .... δεν θα μπει φρένο σε αυτό που θα επακολουθήσει με πρώτη την Ιταλία....

Ναι ;;;

.... και γιατι δε μας αφηνατε ;;; Θα επεφτε το γελιο της αρκουδας !! ... μαζι με την πεινα της αρκουδας βεβαιως βεβαιως !!

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ.... ΣΩΘΗΚΑΜΕ

Α - ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ..... ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕ.... Β - ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ??.........

Ι.Κάλφας Σουηδία

Γκάμπριελ: Μέχρι και τα τέλη του 2016, ο Σόιμπλε ήθελε Grexit - Δόξα τω Θεώ, τον εμπόδισε η Μέρκελ. Δεν ξέρω αν ο Έλληνας πρέπει να δοξάζει τον θεό για την παραμονή του στο Ευρώ. Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε ποτέ να μπει στο ευρώ μπέικε με το ψέμα . Βρήκε την ευκαιρία ο κουτοπόνηρος Έλληνας να δανείζεται και να συνταξιοδοτεί σαραντάρηδες ακόμα και αόμματους οδηγός . Το κράτος και ιδιώτες το ρίξανε στην μεγάλη ζωή και δανειστήκανε γύρο στα 1,2 τρις Ευρώ .Ο Έλληνας δεν παράγει ακόμα αυτά που καταναλώνει .Ο Τσίπρας και το συνδικάτο του προσπαθούν με διαφορά τρικ και ψέματα να πάρουν και αλλά δανεικά και αγύριστα. Δεν πληρώνουν ούτε συντάξεις ούτε επιστρεφόμενα ούτε τους προμηθευτές του κράτους. Έχουν ένα και μοναδικό σκοπό να διασώσουν την καρεκλά τους δανείζοντας όσο και περισσότερα μπορούν για να καλύψουν συντάξεις και μιστούς. Η Ελλάδα έχει υποδουλωθεί 99 έτη και ότι πουλιέται πηγαίνει στο κεντρικό υπερ. ταμείο για να ξεπληρώσει τα δανικά και αυτά αυξάνονται κάθε χρόνο. Μόνο τα τελευταία δυο χρόνια το δημόσιο χρέος αυξήθηκε μα 40-47- δις . Ο Έλληνας έχει απωλέσει το 40-50% του εισοδήματος του τα 113 προ απαιτούμενα που αναφέρονται στα Μ.Μ.Ε. θα εφαρμοστούν και ο Έλληνας θα υποστεί ακόμα περισσότερη μείωση του εισοδήματος του . Δεν έχω την δυνατότητα να προκαθορίσω τι θα συμβεί αν ο Έλληνας αποδεχτή την αδυναμία του και την κατωτερότητα του να μετάσχει στο Ευρώ και στην Ευρώπη . Καλύτερα νομίζω πως θα είναι να αποφασίσει την δραχμούλα του οικειοθελώς . Μπορεί να ζήσει κακουχίες και δύσκολα καμία δέκα είκοσι χρόνια, αλλά υπάρχει πιθανότητα να ξυπνήσει και να αρχίσει να παράγει αυτά που θα καταναλώνει . Κάτι ακόμα να μην μιλάμε για κρίση μια κρίση έχει τον κύκλο περίπου δυο χρόνια το πολύ. Η Ελλάδα δεν έχει κρίση έχει εννέα χρόνια μονιμοποιημένη κατάντια την εγκαταλείπει ακόμα και η μεσαία τάξη και ποτέ δεν θα ορθοποδήσει είναι επί κατοχή.

Φιλολογος

Το θεο γράφεται με ο οχι με ωμέγα διορθώστε τον τιτλο

Μαθηματικός

Σωστό είναι, διότι είναι δοτική πτώση και γράφεται με ω και μάλιστα παλιά το είχαν και με υπογεγραμμένη. Σημαίνει δόξα στον Θεό. Δοξα τον Θεο είναι αιτιατική, γράφεται με ο και σημαίνει δόξαζε τον Θεό. Η καθαρεύουσα και τα αρχαία Ελληνικά σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ ποιο κομψές και βολικές γλώσσες στην απόδωση νοημάτων απο την δημοτική, σε σημείο που να επιβιώνουν αυτούσιες πολλές φράσεις μέχρι σήμερα.

Marcus

Ευρωπη αμα δεν πεσει το παραδακι απο την αμερικη,ειστε μηδενικα,οπως μηδενικα ειστε και οι ευρωπαιστες.

@

Πολλή χαϊβανίτιδα μας ταϊζουν

Ναι, ναι, μας πεισατε...

Ο σοιμπλε και η μερκελ παρακαλανε μερα νυχτα να μη φυγει η Ελλαδα απο το ευρω. Κοροιδα ειναι να χασουν το θυμα Ελλαδα που τους γεμιζει τα ταμεια? Ασε που αμα φυγουμε μπορει να διεκδικησουμε το κατοχικο δανειο και τις αποζημειωσεις....

ψεκασμενε

Πια ταμεια γεμιζεις ρε αχρηστε μπατακτζη που ζεις με τα δανεικα τους. Μακαλα ολοι οι αχρηστοι εδω μεσα μαζευτηκατε, τι ειστε εσεις ρε.

GT-R

θα τιναζοταν στον αερα η ευρωπη?ζω για αυτη την ΜΑΓΙΚΗ στιγμη...

AntiTroll

Ευτυχώς δεν θα την ζήσεις αυτή τη "μαγική στιγμή" γιατί υπάρχουν σώφρονες πολιτικοί και μυαλωμενοι πολίτες στην Ευρώπη. Αν δεν σ' αρέσει πήγαινε κατά βόρεια Κορέα ή κατά Βενεζουελα μεριά. Η ενωμένη Ευρώπη δεν είναι μόνον ευρώ και οικονομικά, αλλά κάτι πολύ περισσότερο, που το φτωχό σου μυαλουδάκι αδυνατεί να αντιληφθεί...

@GT-R

Έχει δίκιο ο AntiTroll απο τους σώφρονες πολιτικούς φτάσαμε εδω

Giannis

Ρε παιδιά ο " τσιπραν " ανόητος??? πόσο φανατικοί είσαστε?? ο "λεβέντης " δεν ήξερε ότι υπάρχουν ΘΑΛΛΑΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ!!!!!! δεν ήξερε που πέφτει η Λέσβος, η Μυτιλήνη και τα άλλα τα νησιά!!!!! Δήλωσε , αν είναι δυνατόν, ότι είχε αυταπάτες και έπαιξε το '' ΑΥΡΙΟ "της Ελλάδας μας μέσα από τις μαρξιστικές του ψυχώσεις!!!!! και όμως δεν έχει πέσει κάτω από το 10%??????

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

boris-0

Η πρώτη πρόταση ζητά έγκριση για τη νέα συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον - Τη δεύτερη αναμένεται να προωθήσει η κυβέρνηση προς έγκριση, μόνο σε περίπτωση που απορριφθεί η πρώτη πρόταση

Malmstrom

Η ΕΕ «δεν έχει άλλη φωνή» παρά τα αντίμετρα τόνισε η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Σεσίλια Μάλμστρεμ σχολιάζοντας την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλουν δασμούς 7,5 δισ. δολαρίων σε ευρωπαϊκά προϊόντα

21773777

Σύμφωνα με την οργάνωση, τουρκικές δυνάμεις και συριακές ένοπλες ομάδες που στηρίζονται από την Τουρκία πραγματοποιούν σοβαρές παραβιάσεις και εγκλήματα πολέμου – Τι αναφέρει η οργάνωση, που στηρίχθηκε σε μαρτυρίες 17 προσώπων

1