Η αεροπορία του Ιράν αναχαίτισε αμερικανικά αεροσκάφη

Η αεροπορία του Ιράν αναχαίτισε αμερικανικά αεροσκάφη

Ο αρχηγός της ιρανικής αεροπορίας αναφέρθηκε στην παρουσία ενός κατασκοπευτικού U2 και ενός drone - «Δεν θα διστάσουμε να τα καταρρίψουμε», δήλωσε

Για παραβίαση του εναέριου χώρου της από αμερικανικά αεροσκάφη, έκανε λόγο η κυβέρνηση του Ιράν, γνωστοποιώντας την αναχαίτιση από την αεροπορία της ενός κατασκοπευτικού αεροσκάφους τύπου U2 και ενός drone.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Ιράν, τους τελευταίους έξι μήνες, η αεροπορία της χώρας έχει αναγκαστεί να αναλάβει δράση προκειμένου να αναχαιτίσει κατασκοπευτικά αμερικανικά αεροσκάφη, τα οποία κινούνται πολύ κοντά στον εθνικό ενεάριο χώρο τους. Όπως δήλωσε ο αρχηγός της αεροπορίας του Ιράν, Φαράζ Εσμαϊλί, την προηγούμενη εβδομάδα αναχαιτίστηκε ένα drone, ενώ τον Μάρτιο, υπήρξε προειδοποίησε σε ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό U2. 

«Όταν απευθύναμε την προειδοποίηση, ο πιλότος του U2 γνώριζε ότι είχε λοκαριστεί από ραντάρ και δύο αντιαεροπορικά συστήματα», τόνισε χαρακτηριστικά, προκειμένου να προσδώσει τη σημασία του επεισοδίου. «Το Ιράν δεν θα επιτρέψει ποτέ σε τέτοια εχθρικά αεροπλάνα να παραβιάσουν τον εναέριο χώρο του και δεν θα διστάσουμε να τα καταρρίψουμε αν κριθεί απαραίτητο», πρόσθεσε ο αρχηγός της ιρανικής αεροπορίας.

Είχε προηγηθεί μία σειρά σοβαρών επεισοδίων στη θαλάσσια περιοχή του Περσικού Κόλπου, μεταξύ ιρανικών και αμερικανικών πολεμικών πλοίων. Η Τεχεράνη υποστήριξε ότι είναι δικαίωμά της να διαφυλάξει τα εδαφικά της όρια, θεωρώντας προκλητική και εχθρική την παρουσία αμερικανικών σκαφών στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mei_09

Ήταν μία αδύναμη Σύνοδος Κορυφής, αλλά η «γλώσσα» του σώματος της Τερέζα Μέι ήταν καλύτερη - Σήμερα οι ηγέτες της Ε.Ε. θα συζητήσουν για την πολιτική ασύλου και την μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης

abo_09

Την Τετάρτη το βράδυ το κοινοβούλιο της πιο συντηρητικής πολιτείας της Αυστραλίας ψήφισε με 50 ψήφους υπέρ έναντι 41 κατά το νομοσχέδιο που επιτρέπει στις γυναίκες να προχωρούν στη διακοπή της κύησής τους ως τις 22 εβδομάδες 

Khashoggi_arthroo1

Ο Μεσάλ Σαάντ Αλμποστάνι, ένας από τους υπόπτους της στυγνής δολοφονίας, σιώπησε με ιδιαίτερα «βολικό» τρόπο για την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας - Με σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο ο γιατρός που τεμάχισε ζωντανό τον Τζαμάλ Κασόγκι ακούγοντας μουσική - Δείτε φωτογραφίες του «Δρ. Θανάτου»

14