Ρωσία για Βόρεια Κορέα: «Αδέξια κίνηση» μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη

Ρωσία για Βόρεια Κορέα: «Αδέξια κίνηση» μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών ζήτησε να χρησιμοποιηθούν μόνο πολιτικά και διπλωματικά μέσα για τη διευθέτηση της κρίσης, ενώ τόνισε ότι η χώρα του θα αντιδράσει στην επέκταση του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος στη Νότια Κορέα

Ρωσία για Βόρεια Κορέα: «Αδέξια κίνηση» μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη
Επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες και προειδοποίηση για τις κινήσεις που θα γίνουν κατά της Βόρειας Κορέας, είναι το πλαίσιο των σημερινών δηλώσεων του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Οποιαδήποτε αδέξια κίνηση απέναντι στη Βόρεια Κορέα μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση, προειδοποίησε ο κ. Ριαμπκόφ, επαναλαμβάνοντας τη ρωσική θέση ότι μόνο πολιτικά και διπλωματικά μέσα μπορούν να οδηγήσουν στη διευθέτηση της κρίσης.

«Εκείνοι που είναι ισχυρότεροι και εξυπνότεροι θα πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Οποιαδήποτε αδέξια κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης των BRICS ( αναδυομένων οικονομιών) στην Κίνα.

Κλείσιμο
Η Μόσχα θα αντιδράσει στην επέκταση και ενίσχυση του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος Thaad στη Νότια Κορέα, πρόσθεσε ο ρώσος αξιωματούχος και συμπλήρωσε: «Αναπόφευκτα θα τεθεί θέμα δικής μας αντίδρασης, σχετικά με τις στρατιωτικές ισορροπίες».

Αναφερόμενος στα διπλωματικά μέτρα της Ουάσινγκτον απέναντι στα ρωσικά προξενεία στις ΗΠΑ, ο Σεργκέι Ριαμπκόφ έκανε λόγο για «κρατικό χουλιγκανισμό».
 
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης