Τέξας: Έβγαλαν τις βάρκες τους για αντιμετωπίσουν τις πλημμύρες του τυφώνα «Χάρβεϊ»

Τέξας: Έβγαλαν τις βάρκες τους για αντιμετωπίσουν τις πλημμύρες του τυφώνα «Χάρβεϊ»

Μικρά σκάφη κυκλοφορούν στους δρόμους των πόλεων που επλήγησαν από πρωτοφανή βροχή, καθώς προσπαθούν να βοηθήσουν εγκλωβισμένους 

Τέξας: Έβγαλαν τις βάρκες τους για αντιμετωπίσουν τις πλημμύρες του τυφώνα «Χάρβεϊ»
Απίστευτες είναι οι εικόνες στους δρόμους των πόλεων του Τέξας στις ΗΠΑ, μετά το πέρασμα του τυφώνα Χάρβεϊ: Κατεστραμμένα κτήρια, ζημιές στις υποδομές, ενώ οι δρόμοι δεν υπάρχουν καν - έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και μάλιστα πλωτά! 

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο ABC από την πόλη Ντίκινσον στο Τέξας, όπου φαίνεται ξεκάθαρα πως οι δρόμοι έχουν βουλιάξει κάτω από τους τόνους νερού που έφερε μαζί του ο τυφώνας. Έτσι, οι κάτοικοι έβγαλαν στην... κυκλοφορία τις βάρκες τους που στους πλέον κατάλληλους προς πλεύση δρόμους είναι το πιο κατάλληλο μέσο μεταφοράς. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, με τις βάρκες τους κατόρθωσαν να σώσουν ακόμα και γείτονές τους, που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους. 

Κλείσιμο


«Η πλημμύρα στο Χιούστον είναι τραγική. Εργαζόμαστε για να σώσουμε ζωές και να είναι ασφαλείς όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι» τόνισε ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί δύο θάνατοι, ενός άνδρα στο Ρόκπορτ, το σπίτι του οποίου τυλίχθηκε στις φλόγες και μιας ηλικιωμένης γυναίκας που πνίγηκε ενώ προσπαθούσε να οδηγήσει το αυτοκίνητό της στο δυτικό Χιούστον. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι στο Ρόκπορτ τραυματίστηκαν.



Αύριο στις πληγείσες περιοχές ο Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να πάει στο Τέξας για να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές την Τρίτη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Associated Press, όταν η παρουσία του στην περιοχή δεν θα συνιστά εμπόδιο για τις υπηρεσίες διάσωσης. "Θα πάω στο Τέξας όταν θα μπορεί να γίνει αυτό το ταξίδι χωρίς να προκαλεί προβλήματα. Πρέπει να επικεντρωθούμε στη ζωή και την ασφάλεια" ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ λίγο πριν ενημερωθεί για την κατάσταση, με μια δεύτερη βιντεοδιάσκεψη, μέσα σε διάστημα δύο ημερών, με μέλη της κυβέρνησής του που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκαλεί η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ. Ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει από την Παρασκευή ότι ο πρόεδρος θα μεταβεί στο Τέξας το συντομότερο δυνατόν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης