Ντουτέρτε: Όποιος βρεθεί ανάμεσα στο στρατό μου και στους εμπόρους ναρκωτικών... πρόβλημά του!

Ντουτέρτε: Όποιος βρεθεί ανάμεσα στο στρατό μου και στους εμπόρους ναρκωτικών... πρόβλημά του!

"Τους διέταξα να καταστρέψουν τη δομή μιας οργάνωσης ναρκωτικών", είπε. "Και αν για να το καταστρέψουν, η αστυνομία και ο στρατός σας καταστρέψουν, αυτό είναι πρόβλημά σας"

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε παραδέχεται ότι υποτίμησε το πρόβλημα των ναρκωτικών και επανέλαβε εντολές προς τις δυνάμεις ασφαλείας να «καταστρέψουν» τους εγκληματίες που ασχολούνται με τα ναρκωτικά.

Μιλώντας στα εγκαίνια μιας εγκατάστασης ηλιακής ενέργειας την Τετάρτη, ο Ντουτέρτε δήλωσε ότι έκανε λάθος στην υπόσχεση κατά τη διάρκεια της εκλογικής του εκστρατείας ότι θα μπορούσε να εξαλείψει τα ναρκωτικά μέσα σε λίγους μήνες.

Ο πρόεδρος, ο οποίος έχει εκνευρίσει ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων για εξωδικαστικούς θανάτους κατά τη διάρκεια ενός έτους της θητείας του, δήλωσε ότι η πρόσφατη δολοφονία ενός φοιτητή από την αστυνομία ήταν "πραγματικά κακή" και θα διερευνηθεί.

Ο Kian Delos Santos σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιδρομής στην πόλη Caloocan στις 18 Αυγούστου.

Δύο αυτοψίες με αντιφατικές αναφορές έχουν γίνει στο σώμα του 17χρονου, με μία εξέταση που υποδηλώνει ότι ο φοιτητής μπορεί να έχει πυροβοληθεί από κοντινή απόσταση στο κεφάλι, αναφέρει το Inquirer.net.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ο έφηβος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.

Παρά την αύξηση των θανάτων στα χέρια των δυνάμεων ασφαλείας από τότε που άρχισε η θητεία του, ο Ντουτέρτε πρότεινε ότι ο πόλεμος για τα ναρκωτικά πρέπει να συνεχιστεί για το καλό της επερχόμενης γενιάς.

"Αν δεν ξεφορτωθώ τα ναρκωτικά τότε θα στιγματίσω την επόμενη γενιά. Έχω καθήκον να το καταστρέψω [εγκληματικότητα από τα ναρκωτικά]. Οι εντολές μου προς τον στρατό και την αστυνομία δεν ήταν να προχωρήσουν σε μία ή δύο επιχειρήσεις" , είπε σε αντιπροσώπους την Τετάρτη.

"Τους διέταξα να καταστρέψουν τη δομή μιας οργάνωσης ναρκωτικών" , είπε. "Και αν για να το καταστρέψουν, η αστυνομία και ο στρατός σας καταστρέψουν, αυτό είναι πρόβλημά σας".

Ωστόσο, ο ηγέτης των Φιλιππίνων δήλωσε ότι οι αρχές δεν επιτρέπεται να «σκοτώσουν ένα άτομο που γονατίζει εκλιπαρώντας για την ζωή του».

"Αυτό είναι δολοφονία" , είπε.

Ο Ντουτέρτε αρνήθηκε επίσης ότι υποσχέθηκε να προστατεύσει την αστυνομία που διαπράττει καταχρήσεις.

"Ας είμαστε σαφείς σε αυτό. Είπα ότι προστατεύω όσους κάνουν το καθήκον τους. Δεν υποσχέθηκα ποτέ να προστατεύσω όσους δήθεν κάνουν το καθήκον τους, αλλά διαπράττουν έγκλημα κατά τη διαδικασία ".

Από τότε που έφτασε στην εξουσία, ο Ντουτέρτε έκανε αρκετές δηλώσεις σχετικά με τη βίαιη πρόθεση προς τους ύποπτους εγκληματίες ναρκωτικών.

Πέρυσι, ο ηγέτης των Φιλιππίνων δήλωσε ότι θα είναι «χαρούμενος» για τη σφαγή 3 εκατομμυρίων τοξικομανών.

Η Διεθνής Αμνηστία περιέγραψε την εκστρατεία κατά των ναρκωτικών της Ντουτέρτε ως «δολοφονικό πόλεμο στους φτωχούς».

Τον Ιανουάριο, ο οργανισμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων έκρινε ότι περίπου 2.500 φερόμενοι έμποροι ναρκωτικών είχαν σκοτωθεί από την επιβολή του νόμου.  

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

miselmparnie

«Εάν θέλουμε να θέσουμε τις βάσεις της μελλοντικής μας σχέσης πριν από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, πρέπει να επιταχύνουμε» είπε ο επικεφαλής της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις 

mattarella

Μάχη διεξάγεται στην Ιταλία για το πρόσωπο που θα γίνει νέος υπουργός Οικονομικών – Οι διαπραγματεύσεις έχουν παγώσει καθώς ο Σαλβίνι προωθεί τον 81χρονο Πάολο Σαβόνα, αυστηρό ευρωαντίπαλο και εχθρό της Γερμανίας 

kim_trump

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αμερικανικής προεδρίας, η ομάδα του Λευκού Οίκου θα πραγματοποιήσει το ταξίδι, όπως είχε προγραμματιστεί – Άγνωστο τελικά αν θα γίνει η συνάντηση των δύο ανδρών