Μέρκελ για Βιρτζίνια: Ρατσισμός και μίσος στις πιο απαράδεκτες μορφές τους

Μέρκελ για Βιρτζίνια: Ρατσισμός και μίσος στις πιο απαράδεκτες μορφές τους

Η γερμανίδα καγκελάριος έκανε λόγο για αποκρουστική συμπεριφορά των λευκών ρατσιστών, ενώ την απερίφραστη καταδίκη της για την ακροδεξιά εξέφρασε η Τερέζα Μέι - Εικόνες που σοκάρουν κατέγραψε βίντεο από τη στιγμή που το αυτοκίνητο χτυπά τους διαδηλωτές

Μέρκελ για Βιρτζίνια: Ρατσισμός και μίσος στις πιο απαράδεκτες μορφές τους
Σύσσωμη η διεθνής κοινότητηα καταδικάζει τις βίαιες συμπλοκές που ξέσπασαν το Σάββατο στο Σάρλοτσβιλ στη Βιρτζίνια μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών της αμερικανικής ακροδεξιάς και από την πτώση ενός οχήματος σε πεζούς που διαδήλωναν, ανέφεραν αξιωματούχοι.
   
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ καταδίκασε σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, την «αποκρουστική» συμπεριφορά των Αμερικανών λευκών ρατσιστών. 

Κλείσιμο
«Η καγκελάριος εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο αυτής της νέας γυναίκας (...). Πέραν αυτής της επίθεσης, πρέπει να ειπωθεί ότι οι σκηνές που είδαμε σε αυτή την πορεία των εξτρεμιστών της άκρας δεξιάς ήταν απόλυτα αποκρουστικές. Επιδείχθηκαν ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός και το μίσος στις πλέον απαράδεκτες μορφές τους», τόνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων δημοσιογράφων.

Η Μέρκελ και ο Τραμπ έχουν συγκρουστεί και έχουν ανταλλάξει επικρίσεις τους τελευταίους μήνες για διάφορα ζητήματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, η οποία διά στόματος του εκπροσώπου της καταδικάζει τον ρατσισμό και το μίσος.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι η αντίδραση του Τραμπ ήταν επαρκώς σθεναρή, ο εκπρόσωπος της Μέι απάντησε: «το τι λέει ο πρόεδρος (των ΗΠΑ) είναι δικό του ζήτημα. Εμείς είμαστε πολύ σαφείς (...). Καταδικάζουμε τον ρατσισμό, το μίσος και τη βία. Καταδικάζουμε την ακροδεξιά».

Με τη σειρά τους τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν σήμερα τα βίαια επεισόδια.  «Είμαστε εναντίον κάθε μορφής ρατσισμού και μισαλλοδοξίας», υπογράμμισε ο Φαρχάν Χακ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει θέση στις κοινωνίες μας για τον βίαιο ρατσισμό, τον αντισημιτισμό, την ξενοφοβία και τις διακρίσεις που είδαμε να εκδηλώνονται στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνιας τις τελευταίες ημέρες», συμπλήρωσε ο ίδιος.
 
Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν το Σάββατο, όταν ακροδεξιοί συγκρούστηκαν με αντιρατσιστές διαδηλωτές στο Σάρλοτσβιλ. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, στοιχίζοντας τη ζωή σε μία γυναίκα. Σοκαριστικά βίντεο από την επίθεση που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας έκαναν το γύρο του κόσμου, προκαλώντας οργή και αποτροπιασμό.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης