Bloomberg για ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα: Πόλεμος ή διπλωματία;

Bloomberg για ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα: Πόλεμος ή διπλωματία;

Δημοσίευμα για τις επιλογές του Τραμπ έναντι της Βόρειας Κορέας και τους κινδύνους που εγκυμονεί η ανάληψη στρατιωτικής δράσης 

Bloomberg για ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα: Πόλεμος ή διπλωματία;
«Οι πύραυλοι και οι πυρηνικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας είναι διεσπαρμένοι και κρυμμένοι στα ορεινά εδάφη της χώρας και αν δεν καταστραφούν με πλήγματα ακριβείας, τότε υπολογίζεται ότι κάπου δέκα εκατομμύρια άνθρωποι στη Σεούλ, άλλα 38 εκατομμύρια στην ευρύτερη περιοχή του Τόκυο και δεκάδες χιλιάδες μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που σταθμεύουν στη βορειοανατολική Ασία, θα κινδυνεύουν να δεχθούν επίθεση αντιποίνων από την Πιονγιάνγκ με πυραύλους εφοδιασμένους με συμβατικές ή πυρηνικές κεφαλές». 

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει μια εκτενής ανάλυση του πρακτορείου Bloomberg σχετικά με τις δυνατότητες που έχει η Ουάσιγκτον προκειμένου να αντιμετωπιστεί η Βορειοκορεατική απειλή. Το Bloomberg εκτιμά ουσιαστικά ότι οι στρατιωτικές επιλογές του Ντόναλντ Τραμπ
είναι περιορισμένες καθώς όπως σημειώνει «ακόμη και ένα περιορισμένο χτύπημα» από τις ΗΠΑ «κινδυνεύει να εκληφθεί από τους Βορειοκορεάτες ως προοίμιο μιας μεγαλύτερης επίθεσης και ίσως επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τα πυρηνικά τους όπλα». 

Στην ίδια ανάλυση επισημαίνεται επίσης ότι μια νέα ηγεσία στην Πιονγιάνγκ δεν θα σήμαινε απαραίτητα και αλλαγή του τρόπου σκέψης του καθεστώτος. Σε δηλώσεις του στο Bloomberg ο λέκτορας Διεθνών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Yonsei της Νότιας Κορέας  Τζον Ντελούρι, επισημαίνει πως «ο πόλεμος πρέπει να αποφευχθεί» και ότι αν κάνεις μια ανάλυση κόστους/οφέλους θα δεις ότι πρόκειται για τρέλα». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης