Εργάτες πόζαραν χαμογελαστοί μπροστά σε ενεργή μπάλα κανονιού από το 1759!

Εργάτες πόζαραν χαμογελαστοί μπροστά σε ενεργή μπάλα κανονιού από το 1759!

Η μπάλα του κανονιού θα εξουδετερωθεί από ειδική ομάδα πυροτεχνουργών, οι οποίοι την μετέφεραν σε ασφαλές σημείο για να προχωρήσουν τη διαδικασία

Εργάτες σε οικόπεδο στο Κεμπέκ του Καναδά φωτογραφήθηκαν μαζί με μια μπάλα κανονιού του 18ου αιώνα, χωρίς να έχουν συνειδητοποιήσει ότι ήταν γεμάτη από μπαρούτι που μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.

Η μπάλα πιστεύεται ότι ανήκε στον βρετανικό στρατό και ρίχτηκε κατά τη διάρκεια μιας πολιορκίας το 1759 και ήρθε στην επιφάνεια μετά από τόσα χρόνια κατά τη διάρκεια ανασκαφών.

Σχεδιάστηκε να ανατινάσσεται τον στόχο στον οποίο ριχνόταν με το κανόνι, με το μπαρούτι να ανάβει όταν η μπάλα προσέκρουε κάπου.

Οι εργάτες έβγαλαν τέσσερις φωτογραφίες με την 90 κιλών μπάλα. Αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο που διέτρεξαν μόνο όταν ο αρχαιολόγος Σερζ Ρουλό την πήρε σπίτι του και ελέγχοντάς την είδε ότι περιείχε μπαρούτι που ήταν ακόμη ενεργό.

«Με την πάροδο του χρόνου, η υγρασία εισχώρησε στην μπάλα και μείωσε το ενδεχόμενο να εκραγεί, όμως ακόμη υπάρχει κίνδυνος», ανέφερε πυροτεχνουργός, προσθέτοντας: «Αυτά τα παλιά όπλα είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Δεν μπορείς να ξέρεις σε ποιο σημείο τα χημικά στο εσωτερικό έχουν εξασθενήσει.

Η μπάλα του κανονιού θα εξουδετερωθεί από ειδική ομάδα πυροτεχνουργών, οι οποίοι την μετέφεραν σε ασφαλές σημείο για να προχωρήσουν τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η μπάλα εκτοξεύθηκε κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Πεδιάδας του Άμπραχαμ, όπου οι Βρετανοί πολιόρκησαν το Κεμπέκ στον Επταετή Πόλεμο, πολιορκία που βοήθησε να τερματιστεί η γαλλική κυριαρχία.

Η μπάλα θα μεταφερθεί σε μουσείο όπου θα εκτίθεται, αν δεν χρειαστεί να καταστραφεί ολοσχερώς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nicaragua-students-protest

Το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος κοινωνικών ασφαλίσεων της Νικαράγουας τάχθηκε σε ψηφοφορία υπέρ της ανάκλησης των μέτρων που είχαν εγκριθεί την περασμένη εβδομάδα και προέβλεπαν μεταξύ άλλων την αύξηση του ηλικιακού ορίου για τη συνταξιοδότηση, την αύξηση των εισφορών εργοδοτών και ασφαλισμένων και μειώσεις συντάξεων