Οδοφράγματα, φωτιές, σπασμένες τζαμαρίες, πυρπολημένα αυτοκίνητα... Την ώρα που οι ηγέτες των 20 οικονομικά ισχυρότερων κρατών καθόριζαν το μέλλον του κόσμου μέσα σε ένα «αποστειρωμένο» περιβάλλον, οι δρόμοι του Αμβούργου είχαν μετατραπεί σε πεδίο μάχης.
Η «πολιορκία» από χιλιάδες διαδηλωτές που εναντιώνονται στα μέτρα λιτότητας και στις μεγάλες συμφωνίες που αποσκοπούν στο κέρδος, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τον ανθρώπινο παράγοντα, προκάλεσε γενικό μπλακ-άουτ στη γερμανική πόλη, με την αστυνομία να επιστρατεύει όλες τις δυνάμεις της και παρόλα αυτά, να αποδεικνύεται αδύνατος η έλεγχος της κατάστασης.
Οι διαδηλωτές είχαν αποκλείσει με μεγάλα οδοφράγματα κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων σε πολλές περιπτώσεις ήταν δυναμική, όπως καταγράφηκε σε ένα συγκλονιστικό βίντεο, στο οποίο το τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας διασπά το μπλόκο, παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά του και τρέποντας τους διαδηλωτές σε φυγή.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Το διήμερο της διοργάνωσης περιλαμβάνει τον 2ο διεθνή αγώνα ποδηλασίας UCI Gran Fondo Loutraki Greece, ποδηλατική Expo, pasta party, τεχνικές παρουσιάσεις και μια μεγάλη γιορτή στην τελετή απονομής των μεταλλίων, με την υπογραφή του Kyvernitis Sports & Events