Αμέλια Έρχαρτ: Είναι μια θολή φωτογραφία η λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης της;

Αμέλια Έρχαρτ: Είναι μια θολή φωτογραφία η λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης της;

Η Έρχαρτ εξαφανίστηκε στις 2 Ιουλίου του 1937 μαζί με τον πλοηγό της Φρεντ Νούναν

Αμέλια Έρχαρτ: Είναι μια θολή φωτογραφία η λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης της;
Ογδόντα χρόνια έχουν περάσει από τη μυστηριώδη εξαφάνιση της Αμέλια Έρχαρτ, της πρώτης γυναίκας πιλότου που επιχείρησε να κάνει τον γύρο του κόσμου πετώντας.

Στα χρόνια που ακολούθησαν υπήρξε πλήθος θεωριών για το τι πραγματικά συνέβη στην Έρχαρτ και τον πλοηγό της, Φρεντ Νούναν, καθώς δεν βρέθηκε ποτέ κανένα ίχνος από το αεροσκάφος και τους δύο επιβαίνοντες.

Κλείσιμο


Ωστόσο, μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε ρίχνει κατά πολλούς φως στο μυστήριο. Η θολή φωτογραφία, που βρέθηκε από το αρχείο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ απεικονίζει μεταξύ άλλων δύο άτομα που θα μπορούσαν να είναι η Έρχαρτ και ο Νούναν. Οι φιγούρες των δύο ατόμων ταιριάζουν απόλυτα με αυτές της Αμελια Έρχαρτ και του πλοηγού της.



Μάλιστα, στο φόντο της φωτογραφίας αχνοφαίνεται και μια σκιά, που όσοι ανέλυσαν την φωτογραφία ισχυρίζονται ότι μπορεί να είναι το αεροσκάφος της Έρχαρτ. Η επίμαχη εικόνα τραβήχτηκε σε μια αποβάθρα στις Νήσους Μάρσαλ στον Ειρηνικό Ωκεανό.



Η θεωρία που έχει τους περισσότερους υποστηρικτές ως σήμερα είναι πως το αεροσκάφος της άτυχης Έρχαρτ ξέμεινε από καύσιμα και συνετρίβη στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ωστόσο, η φωτογραφία που ανασύρθηκε από τα αρχεία ενισχύει τη θεωρία που θέλει την Έρχαρτ και τον Νούναν να είχαν συλληφθεί από ιαπωνικό πλοίο και να πέθαναν αργότερα, όντας υπό την κράτηση των Ιαπώνων. 



Μάλιστα, τα νέα ευρήματα θα παρουσιαστούν από το CNN σε ένα δίωρο αφιέρωμα στις 9 Ιουλίου.

Η επίμαχη φωτογραφία φαίνεται πάντως πως δεν τους έχει πείσει όλους, καθώς μια τρίτη θεωρία θέλει την Έρχαρτ να κατάφερε να προσγειώσει το αεροσκάφος στη νήσο Νικουμαρόρο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή ως ναυαγός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης