Ουάσινγκτον: Οι Αμερικανοί καταδικάζουν τα επεισόδια έξω από την τουρκική πρεσβεία

Ουάσινγκτον: Οι Αμερικανοί καταδικάζουν τα επεισόδια έξω από την τουρκική πρεσβεία

Για προσβολή στις αξίες της Ουάσινγκτον κάνει λόγο η δήμαρχος της πόλης - Αντιδράσεις και από γερουσιαστές

Ουάσινγκτον: Οι Αμερικανοί καταδικάζουν τα επεισόδια έξω από την τουρκική πρεσβεία
Απόλυτα καταδικαστική είναι η δήμαρχος της Ουάσινγκτον, Μάριελ Μπάουσερ, για τα χθεσινά επεισόδια έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στη Λεωφόρο Μασαχουσέτης.

Είναι προσβολή, αναφέρει, για τις αξίες της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Στη δήλωσή της υπογραμμίζει: «Αυτό που είδαμε χθες -μια βίαιη επίθεση σε μια ειρηνική διαδήλωση- είναι μια προσβολή στις αξίες της Ουάσινγκτον και στα δικαιώματά μας ως Αμερικανών. Καταδικάζω κατηγορηματικά αυτές τις ενέργειες και ενημερώθηκα από τον επικεφαλής (των αστυνομικών αρχών) Newsham για την απάντησή μας. Το Τμήμα Μητροπολιτικής Αστυνομίας θα συνεχίσει να διερευνά το περιστατικό και θα συνεργαστεί με τους ομοσπονδιακούς εταίρους για να εξασφαλίσει την απόδοση της δικαιοσύνης».

Εξάλλου, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Αριζόνα, Τζον Μακέιν, δήλωσε την Τετάρτη ότι «δεν υπάρχει δικαιολογία για τέτοιου είδους θλιβερή συμπεριφορά», έπειτα από τον τραυματισμό εννέα ατόμων κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, την Τρίτη, έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

«Αυτές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» έγραψε ο Μακέιν που δημοσίευσε και ένα βίντεο με στιγμιότυπα της τουρκικής βίας. «Δεν το κάνουμε εδώ, δεν υπάρχει δικαιολογία για τέτοιου είδους θλιβερή συμπεριφορά».
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης