Θερμή υποδοχή από εκατοντάδες πολίτες στον Εμμανουέλ Μακρόν

Θερμή υποδοχή από εκατοντάδες πολίτες στον Εμμανουέλ Μακρόν

Στο δημαρχείο του Παρισιού - Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας αντήλλαξε χειραψίες και δέχθηκε τα συγχαρητήρια πολλών εκατοντάδων πολιτών στο προαύλιο του δημαρχείου

Θερμή υποδοχή από εκατοντάδες πολίτες στον Εμμανουέλ Μακρόν
Τον Εμανουέλ Μακρόν υποδέχθηκε το απόγευμα στο δημαρχείο του Παρισιού η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό, ενώ ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας αντήλλαξε χειραψίες και δέχθηκε τα συγχαρητήρια πολλών εκατοντάδων πολιτών στο προαύλιο του δημαρχείου.


Ο πρόεδρος, που ανέλαβε σήμερα επίσημα καθήκοντα, έγινε δεκτός στις 17.00 τοπική ώρα, όπως ήταν προγραμματισμένο, από τη Σοσιαλίστρια δήμαρχο του Παρισιού που τον περίμενε στην είσοδο του δημαρχείου.

Η Ινταλγκό και ο Μακρόν, οι σχέσεις των οποίων φημολογείται ότι είναι ψυχρές εξαιτίας των διαφορών τους με επίκεντρο την κυριακάτικη εργασία, φίλησαν ο ένας τον άλλο μόλις συναντήθηκαν.

Τον επικεφαλής του γαλλικού κράτους συνόδευε η σύζυγός του Μπριζίτ.

Κλείσιμο
Κατόπιν ο πρόεδρος της Γαλλίας και η δήμαρχος του Παρισιού είχαν συνομιλίες στο γραφείο της δημάρχου.

Οι νεοεκλεγέντες πρόεδροι της Γαλλικής Δημοκρατίας κατά παράδοση επισκέπτονται το δημαρχείο του Παρισιού μετά την ορκωμοσία τους. Αυτή η επίσκεψη δεν πραγματοποιείται υποχρεωτικά ανήμερα της ορκωμοσίας τους. Για παράδειγμα, ο Νικολά Σαρκοζί το 2007 μετέβη στο δημαρχείο του Παρισιού περίπου 10 ημέρες μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης