Κοινό μέτωπο του G7 για την απειλή των κυβερνοεπιθέσεων

Κοινό μέτωπο του G7 για την απειλή των κυβερνοεπιθέσεων

Ζητούν να υπάρξουν κοινές πρακτικές για να εντοπίζονται γρήγορα οποιαδήποτε ευάλωτα σημεία στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα

Κοινό μέτωπο του G7 για την απειλή των κυβερνοεπιθέσεων
Τις δυνάμεις τους ενώνουν οι επτά πιο ανεπτυγμένες χώρες στον κόσμο για να καταπολεμήσουν από κοινού την αυξανόμενη απειλή από τις διεθνείς κυβερνοεπιθέσεις
, σύμφωνα με σχέδιο δήλωσης από τη συνάντηση που πραγματοποιούν στην Ιταλία οι υπουργοί Οικονομικών του G7 και με φόντο τη μεγάλη κυβερνοεπίθεση που έχει πλήξει από χθες δεκάδες χιλιάδες υπολογιστές σε δεκάδες χώρες.

«Αναγνωρίζουμε πως τα κυβερνοεπεισόδια αντιπροσωπεύουν μια αυξανόμενη απειλή για τις οικονομίες μας και πως πρέπει να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις οικονομικής πολιτικής», αναφέρεται στη δήλωση, σύμφωνα με πληροφορίες που αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ από το πρακτορείο Reuters.

Κλείσιμο
Οι επτά ζητούν να υπάρξουν κοινές πρακτικές για να εντοπίζονται γρήγορα οποιαδήποτε ευάλωτα σημεία στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και υπογραμμίζουν την ανάπτυξη αποτελεσματικών μέτρων για την αξιολόγηση της κυβερνοασφάλειας μεταξύ μεμονωμένων χρηματοοικονομικών εταιρειών και στο σύνολο του τομέα.

Το σχέδιο δήλωσης θα επανεξεταστεί πριν δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα από τους υπουργούς Οικονομικών και τους κεντρικούς τραπεζίτες της G7, οι οποίοι συζητούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία κατά τη διήμερη σύνοδο στο Μπάρι της Ιταλίας.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η συζήτηση, την οποία είχαν προγραμματίσει πριν από την εκδήλωση της χθεσινής κυβερνοεπίθεσης, ήταν «δυστυχώς πολύ επίκαιρη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης