Europol: Ο πλανήτης δέχτηκε μία κυβερνοεπίθεση άνευ προηγουμένου

Europol: Ο πλανήτης δέχτηκε μία κυβερνοεπίθεση άνευ προηγουμένου

Την ίδια στιγμή η Εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα μετά το κύμα κυβερνοεπιθέσεων

Europol: Ο πλανήτης δέχτηκε μία κυβερνοεπίθεση άνευ προηγουμένου
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας σε όλο τον κόσμο μετά το πρωτοφανές κύμα κυβερνοεπιθέσεων το οποίο ήταν άνευ πρηγουμένου, όπως το χαρακτήρισε η Europol.

"Θα χρειαστεί μία διεθνή σύνθετη έρευνα για να εντοπίσει τους ενόχους... Η ευρωπαική υπρεσία για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο (EC3) συνεργάζεται με τις μονάδες του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο από τις πληγείσες χώρες", προστίθεται στην ανακοίνωση της Europol.
 Οι χάκερς εκμεταλλεύτηκαν ένα ελάττωμα στο σύστημα των Windows, όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα της αμερικανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA).

"Σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας σειράς επιθέσεων στον κυβερνοχώρο εναντίον χιλιάδων οργανισμών και ιδιωτών σε δεκάδες χώρες", δήλωσε ο βρετανικός οργανισμός ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (NCSC) για την ενημέρωση του λογισμικού ασφάλειας και προστασίας από ιούς.   
Κλείσιμο
   
Το κύμα των κυεβρνοπιθέσεων εντείνει την ανησυχία των εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασφάλειας."Εντοπίσαμε περισσότερες από 75.000 επιθέσεις σε 99 χώρες», τόνισε ο Γιακούμπ Κρούστερ στην "GMT", εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών. 

Την  ίδια στιγμή η Εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα μετά το κύμα κυβερνοεπιθέσεων

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης