Πυκνώνουν τα σύννεφα στο Ευρωκοινοβούλιο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ

Πυκνώνουν τα σύννεφα στο Ευρωκοινοβούλιο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ

Με ένα τέτοιο σύνταγμα, η Τουρκία δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ αναφέρει ο Πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα και μιλά ακόμα ένα σκληρό πλήγμα κατά της δημοκρατίας αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία 

Πυκνώνουν τα σύννεφα στο Ευρωκοινοβούλιο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ
O Πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα και η Κάτι Πίρι, εισηγήτρια του ΕΚ για την Τουρκία, καταδικάζουν τις εκλογικές παρατυπίες και το άδικο εκλογικό περιβάλλον και απαιτούν τον τερματισμό των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας της ΕΕ, επειδή “με ένα τέτοιο σύνταγμα, η Τουρκία δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ”.

Σχολιάζοντας “την ψήφο των Τούρκων πολιτών στο ιστορικό δημοψήφισμα” ο Πιτέλα χαρακτήρισε τη διαδικασία “άλλο ένα σκληρό πλήγμα κατά της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου” και “ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα μακριά από την Ευρώπη”.

Ο Πιτέλα σημείωσε ακόμα πως «ο Ερντογάν έχει κλείσει τις πόρτες του στην ΕΕ με αυτό το δημοψήφισμα»” και προσθέτει πως “οι ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ θα πρέπει να ανασταλούν όταν η Τουρκία αποφασίσει να εφαρμόσει τις 18 συνταγματικές τροποποιήσεις”.

Κλείσιμο
Σημείωσε μάλιστα ότι υπάρχουν αναφορές για “πολλές παρατυπίες σε όλη την Τουρκία” και προσθέτει πως “οι παρατυπίες σκιάζουν το τελικό αποτέλεσμα".

"Εμείς, ως εκ τούτου, προσβλέπουμε στην επίσημη αξιολόγηση από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και τη Διεθνή Αποστολή Παρατηρητών”, σημείωσε ο Πιτέλα υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο Ερντογάν στρέφει όλο και περισσότερο την Τουρκία σε ένα προσωποπαγές αυταρχικό καθεστώς.

Εξάλλου η Ευρωβουλευτής Kati Piri, εισηγήτρια για την Τουρκία, ανέφερε ότι με ένα τέτοιο σύνταγμα, η Τουρκία δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ. «Ως εισηγήτρια, θα συνεχίσω να στέκομαι  κοντά σε όλους εκείνους που αγωνίζονται για τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Τουρκία. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι υπάρχουν εκατομμύρια Τούρκων πολιτών που μοιράζονται τις ίδιες ευρωπαϊκές αξίες και επέλεξαν ένα διαφορετικό μέλλον για τη χώρα τους. Η ΕΕ δεν πρέπει ποτέ να κλείσει την πόρτα σε αυτούς» σημείωσε στη δήλωση της η Πίρι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης