«Υπάρχουν αποδείξεις για τα χημικά στη Συρία», λέει η Άγκυρα

«Υπάρχουν αποδείξεις για τα χημικά στη Συρία», λέει η Άγκυρα

80 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους μικρά παιδιά - Ο στρατός του Άσαντ συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες 

«Υπάρχουν αποδείξεις για τα χημικά στη Συρία», λέει η Άγκυρα
Η Τουρκία διαθέτει αποδείξεις από τις οποίες προκύπτει ότι κατά την επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, περιλαμβανομένων παιδιών, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, έγινε χρήση χημικών όπλων, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ρετζέπ Ακντάγκ.

Περίπου 30 άνθρωποι έχουν από χθες Τρίτη μεταφερθεί από τα σύνορα της Συρίας σε τουρκικά νοσοκομεία, είπε ο υπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στη βορειοανατολική επαρχία Ερζερούμ. Ο υπουργός δεν αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα ευρήματα.

Η συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν από μια επίθεση με χημικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον συριακό στρατό.

Μια πηγή από τον συριακό στρατό δήλωσε αργότερα στο πρακτορείο Sputnik ότι δεν διαθέτει χημικά όπλα και υπονόησε ότι οι κατηγορίες ενδέχεται να αποτελούν μέρος της προπαγάνδας κατά της Δαμασκού.
Κλείσιμο

Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία πρότειναν χθες ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ που θα καταδικάζει την επίθεση, την οποία και εκείνες αποδίδουν στις δυνάμεις του Άσαντ.

Ο συριακός στρατός πάντως διαψεύδει κάθε ανάμειξη.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης