Αρνείται τις κατηγορίες ο στρατός της Συρίας: Δεν χρησιμοποιήσαμε εμείς χημικά στο Ιντλίμπ

Αρνείται τις κατηγορίες ο στρατός της Συρίας: Δεν χρησιμοποιήσαμε εμείς χημικά στο Ιντλίμπ

O συριακός στρατός «ουδέποτε χρησιμοποίησε, οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιαδήποτε τοποθεσία» της Συρίας χημικά όπλα και «δεν θα το πράξει ούτε στο μέλλον»

Αρνείται τις κατηγορίες ο στρατός της Συρίας: Δεν χρησιμοποιήσαμε εμείς χημικά στο Ιντλίμπ
Ο στρατός της Συρίας διέψευσε σήμερα ότι ευθύνεται για την επίθεση η οποία πιστεύεται ότι έγινε με χημικά όπλα και είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι σε μια κοινότητα που ελέγχουν αντάρτες, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, στην επαρχία Ιντλίμπ.

«Η διοίκηση του στρατού διαψεύδει κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησε οποιαδήποτε χημική ή τοξική ουσία στο Χαν Σεϊχούν σήμερα», αναφέρει ανακοίνωση που μετέδωσε το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο συριακός στρατός «ουδέποτε χρησιμοποίησε, οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιαδήποτε τοποθεσία» της Συρίας χημικά όπλα και «δεν θα το πράξει ούτε στο μέλλον».

Κλείσιμο
Η επίθεση που πιστεύεται ότι έγινε με χημικά όπλα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 58 ανθρώπους, ανάμεσά τους 11 παιδιά, και τραυμάτισε άλλους 170 στη Χαν Σεϊχούν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Για έναν ακόμη βαρύτερο απολογισμό –τουλάχιστον 100 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες– έκανε λόγο η Ένωση Οργανώσεων Ιατρικής Περίθαλψης (ΕΟΙΠ), μια συμμαχία οργανισμών αρωγής που χρηματοδοτεί νοσοκομεία στη Συρία.

Η επαρχία της Ιντλίμπ, όπου έγινε η επίθεση, ελέγχεται σχεδόν ολόκληρη από μια συμμαχία ανταρτών και τζιχαντιστών, κυρίως αυτών του πρώην βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία.
Πολλές χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία και η Τουρκία, επέρριψαν την ευθύνη για την επίθεση στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Αλλά ο συριακός στρατός υποστήριξε σήμερα ότι είναι οι αντάρτες αυτοί που ευθύνονται για την τραγωδία.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις και εκείνοι οι οποίοι τις υποστηρίζουν φέρουν την ευθύνη για τη χρήση χημικών και τοξικών ουσιών και αδιαφορούν για τις ζωές των αθώων αμάχων», τόνισε η διοίκηση των συριακών ένοπλων δυνάμεων στην ανακοίνωση που μετέδωσε το SANA.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης