Κόβει την ανάσα: Αστροναύτες χάνουν εξάρτημα κατά τη διάρκεια «εξόδου» στο διάστημα

Κόβει την ανάσα: Αστροναύτες χάνουν εξάρτημα κατά τη διάρκεια «εξόδου» στο διάστημα

Στο βίντεο φαίνεται η Πέγκι Γουίτσον να ενημερώνει τον συνάδελφό της Σέιν Κίμπρου ότι έχασε την ασπίδα μήκους 1,5 μέτρου και βάρους περίπου 8 κιλών

Κόβει την ανάσα: Αστροναύτες χάνουν εξάρτημα κατά τη διάρκεια «εξόδου» στο διάστημα
Τη στιγμή που δύο βετεράνοι αμερικανοί αστροναύτες χάνουν ένα εξάρτημα προστασίας από διαστημικά «σκουπίδια» κατέγραψε βίντεο του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού.

Στο βίντεο φαίνεται η Πέγκι Γουίτσον να ενημερώνει τον συνάδελφό της Σέιν Κίμπρου ότι έχασε την ασπίδα μήκους 1,5 μέτρου και βάρους περίπου 8 κιλών.

Ο Κίμπρου αρχικά φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει αλλά γρήγορα βλέπει το εξάρτημα να κινείται εκτός ελέγχου στο διάστημα.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με μηχανικούς της NASA το εξάρτημα δεν αποτελεί κίνδυνο για τους αστροναύτες και τον σταθμό που κινείται σε τροχιά σε ύψος 402χλμ. από την επιφάνεια της Γης.

Οι δύο αστροναύτες ήταν στη μέση της διάρκειας περίπου 6,5 ωρών εξόδου τους από το σταθμό προκειμένου να ετοιμάσουν ένα σημείο πρόσδεσης στο μέλλον των διαστημικών ταξί που αναπτύσσονται από την Boeing και την Space Exploration Technologies.

Μετά το ατύχημα, οι δύο τους τοποθέτησαν τις τρεις άλλες ασπίδες και ένα προσωρινό κάλυμμα εκεί όπου θα έπρεπε να μπει η τέταρτη.

Το συγκεκριμένο εξάρτημα αναμένεται να καεί κατά την είσοδο του στην ατμόσφαιρα της Γης αλλά μέχρι τότε θα είναι ένα από τα υπόλοιπα 21.000 κομμάτια «σκουπιδιών» που είναι τόσο μεγάλα σε μέγεθος ώστε να καταγράφονται από τα ραντάρ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης