Τρομοκρατικό το χτύπημα στο Λονδίνο λέει η Σκότλαντ Γιαρντ - Φυγαδεύτηκε η Μέι

Τρομοκρατικό το χτύπημα στο Λονδίνο λέει η Σκότλαντ Γιαρντ - Φυγαδεύτηκε η Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο από πάνοπλους αστυνομικούς- Σχέδια ακόμη και για εκκένωση μεγάλης κλίμακας στη βρετανική πρωτεύουσα

Τρομοκρατικό το χτύπημα στο Λονδίνο λέει η Σκότλαντ Γιαρντ -  Φυγαδεύτηκε η  Μέι
Σε αποκλεισμό βρέθηκε επί ώρες μετά την επίθεση το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, φυγαδεύτηκε από το κτίριο με αυτοκίνητο, συνοδεία τουλάχιστον οκτώ οπλισμένων αστυνομικών με πολιτικά.

Η πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, βρισκόταν πολύ κοντά στο
σημείο της επίθεσης - περίπου 35 μέτρα. Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η κ.Μέι φυγαδεύτηκε με μια επιχείρηση- αστραπή σε ασφαλές σημείο μέσα σε μια ασημί Τζάγκουαρ, αμέσως μόλις σταμάτησαν οι πυροβολισμοί.

Κλείσιμο
H Τερέζα Μέι σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές ( λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδας) έχει πλέον επιστρέψει στην πρωθυπουργική κατοικία, στη Ντάουνινγκ Στριτ. Ο εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ, πάντως, δεν θέλησε να δώσει πληροφορίες για την επιχείρηση μετακίνησης της πρωθυπουργού.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό στο προαύλιο του Κοινοβουλίου ως τρομοκρατικό συμβάν. Όπως μεταδίδεται από το Λονδίνο, η αστυνομία δεν γνωρίζει εάν τα περιστατικά έχουν τελειώσει. Έχει ήδη καταστρώσει σχέδια για ευρύτερη εκκένωση του Λονδίνου, εάν χρειαστεί.  Ο εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ έκανε γνωστό πάντως, ότι θα ενισχυθεί η παρουσία της αστυνομίας, αλλά και του στρατού στους δρόμους του Λονδίνου, αφού έως αυτή τη στιγμή δεν έχει αποσαφηνισθεί αν ο δράστης της διπλής επίθεσης έδρασε μόνος του, αν είχε συνεργούς ή αν η διπλή επίθεση ήταν μέρος σχεδίου σε εξέλιξη.






Σε αποκλεισμό το Κοινοβούλιο - παραμένουν εντός του κτιρίου οι βουλευτές 

Η λειτουργία του κοινοβουλίου έχει ανασταλεί προσωρινά, ενώ επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο. Η Βουλή θα παραμείνει αποκλεισμένη έως ούτε ξεκαθαριστεί τι έχει συμβεί και να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η κατάσταση. Έως αυτή την ώρα, παραμένουν στο κτίριο του κοινοβουλίου 300 έως 400 άνθρωποι, σύμφωνα με όσα είπε ο βουλευτής των Εργατικών Κλάιβ Έφορντ.

Έληξε ο αποκλεισμός

Ο αποκλεισμός του Κοινοβουλίου έληξε λίγο μετά τις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδας και οι βουλευτές βγήκαν από το κτίριο.




Πανικός επικρατεί στους δρόμους του Λονδίνου με τους πολίτες που βρέθηκαν κοντά στο σημείο της επίθεσης να σπεύδουν να απομακρυνθούν



































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης