Στις 29 Μαρτίου ξεκινά το Brexit

Στις 29 Μαρτίου ξεκινά το Brexit

Η επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα αποσταλεί την ερχόμενη Τετάρτη - Μετά την παραλαβή της επιστολής θα ακολουθήσει μια έκτακτη σύνοδος κορυφής «το συντομότερο δυνατόν» - Στον Γάλλο Μισέλ Μπαρνιέρ ο ρόλος του βασικού διαπραγματευτή

H πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για το Brexit, την Τετάρτη, 29 Μαρτίου όπως επιβεβαίωσε σήμερα η Ντάουνινγκ Στριτ.

Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού δήλωσε ότι η κυρία Μέι ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ότι θα λάβει σχετική επιστολή την επόμενη Τετάρτη.

Με την επιστολή αυτή ενεργοποιείται επίσημα η διαδικασία του Brexit, για την οποία η Τερέζα Μέι είχε υποσχεθεί ότι θα αρχίσει πριν από το τέλος του Μαρτίου.

Mε την αποστολή της επιστολής ανοίγει τυπικά η διαδικασία που θα οδηγήσει στην αποχώρηση της  Βρετανίας από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Μετά την αποστολή της αίτησης από πλευράς Λονδίνου, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των υπόλοιπων 27 κρατών- μελών και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα εξετάσουν το αίτημα και θα αρχίσουν επισήμως τις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία για τους όρους αποχώρησής της από τους «28». 

Υπενθυμίζεται ότι το «πράσινο φως» για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας ελήφθη με δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου 2016 στις τέσσερις χώρες που απαρτίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο: Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία. 

Αν και οι δύο τελευταίες ψήφισαν «ναι» για την παραμονή, ωστόσο δεν έχουν δικαιοδοσία να επηρεάσουν την απόφαση της πλειοψηφίας των Βρετανών πολιτών, αφού η χώρα έχει ενιαία δομή. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. εγκρίθηκε και από το βρετανικό κοινοβούλιο.  


Ενήμερη δηλώνει η Κομισιόν - Πώς θα ξεκινήσει η διαδικασία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει «ενήμερη» για την ανακοίνωση της Βρετανικής κυβέρνησης για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 στις 29 Μαρτίου.

Όπως ειπε ο εκπρόσωπος Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «είχε ενημερωθεί από την Βρετανική Κυβέρνηση από πριν», και είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη διαδικασία διαπραγματεύσεων.

Η Επιτροπή αναμένει τώρα την επίσημη κοινοποίηση του άρθρου 50 και το πρώτο βήμα είναι να υιοθετηθούν οι κατευθυντήριες γραμμές για τη διαπραγμάτευση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Για να γίνει αυτό ο Πρόεδρος Τούσκ θα συγκαλέσει μια έκτακτη Σύνοδο «το συντομότερο δυνατόν» έτσι ώστε να επικυρωθούν οι κατευθυντήριες γραμμές της διαπραγμάτευσης και να λάβει επίσημα εντολή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις.

Αιχμή του δόρατος της διαπραγματευτικής ομάδας της Επιτροπής είναι ο Γάλλος πολιτικός Μισέλ Μπαρνίερ, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και έπειτα Εξωτερικών της Γαλλίας αλλά και Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Εσωτερικής Αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ (46)

Επιτέλους!Αντε,και στα δικά μας!

Και στα δικά μας.Να βγούμε από τη μέγγενη της Γερμανοκρατούμενης ΕΕ.Οι Βρετανοί δείχνουν τον δρόμο.Αλλά και τον τρόπο. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ και EXIT.

Η λύση

Η λύση είναι μόνο μια και συμβατή με τη θέληση όλων των ενδιαφερομένων μερών. Ανεξαρτησία της Σκωτίας, επανεισαγωγή στην ΕΕ, απόσχιση της Β. Ιρλανδίας και ένωση με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Αγγλία και Ουαλία που ψήφησαν Brexit μένουν εκτός ΕΕ.

Τ-34

Στο καλό και να μας γράφετε. Χαιρετίσματα στα ξαδέρφια σας στην Τραμπουλία. Ετσι κι αλλιώς ανάποδα οδηγούσατε πάντα.

μικρή Αννούλα

Για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω, η Βρεττανία μπορεί να φύγει από την κακή ΕΕ, αλλά η Σκωτία και η Ιρλανδία δεν μπορούν να φύγουν από την κακή Βρεττανία. Και αυτό λέγεται Δημοκρατία και σεβασμός στη λαϊκή βούληση. Σωστά το είπα;

@μικρή Αννούλα

Περιμένεις τώρα εσύ κάποιου είδους λογική από τους λαικιστές; Οι άνθρωποι είναι εντελώς γίδια!

Προς μικρή Αννούλα.

Η Μ.Βρετανία είναι κράτος,ενώ η ΕΕ είναι ένωση κρατών.Τα κράτη εκπροσωπούνται από όργανα.Τα αρμόδια όργανα του κράτους της Μ.Βρετανίας αποφάσισαν να βγει η Μ.Βρετανία από την ένωση κρατών της ΕΕ. Η Σκωτία ήταν αναρμόδια να αποφασίσει για λογαριασμό ολόκληρης της Μ.Βρετανίας,όπως αντίστοιχα η Ελλάδα είναι αναρμόδια να αποφασίσει για λογιαριασμό ολόκληρης της ΕΕ. Πάμε τώρα στο άλλο θέμα που θίγεις.Ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας.Μάλιστα.Ας δοκιμάσει να ανεξαρτητοποιηθεί τώρα,ώστε να κάνει αίτηση εισδοχής ως κράτος μέλος της ΕΕ.Ποιος την εμποδίζει;

xan4625

Να παίρνουμε κ μεις σειρά σιγά - σιγά. Δεν το κόβω να είμαστε σε βάθος χρόνου στην ευρωζώνη. Κακώς κατα την δίκη μου γνώμη. Αλλα δεν μας σηκώνει το κλίμα εκει μέσα.

Έφη

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι παίρνουν μια τέτοια σοβαρή απόφαση με τόση μικρή διαφορά στο δημοψήφισμα. Γιατί να θέλουν να αυτοκτονήσουν? Το μόνο που σκέφτομαι είναι πως κάτι μπορεί να γνωρίζουν οι μυστικές υπηρεσίες τους κ να επιμένουν τόσο. Μπορεί να έχουν τα στραβά τους οι Βρετανοί αλλά γενικά για την πάρτη τους η ιστορία έχει δείξει ότι έχουν πάρει σωστές αποφάσεις. Φαίνεται πολύ αλλοπρόσαλη απόφαση

Μ-16

ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ 'ΤΡΕΧΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ; ΕΣΥ ΕΦΟΥΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ; ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΨΩΝΙΑ; ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ NO MAN'S LAND H ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε. ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΠΕΙΝΑΝΕ; ΕΧΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟ; ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ZOMBIE APOCALYPSE; ΖΟΥΝΕ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ;

@M-16

Δεν έχει σημασία η διαφορά. Ο καλός ο "μάστορας" όλα τα γυρίζει. Πάρε παράδειγμα τον Αλέξη μας που γύρισε το δημοψήφισμα παρά τη διαφορά. Απλά οι Άγγλοι δεν γνωρίζουν ότι το Όχι μπορεί να σημαίνει μάλλον όχι, και όχι και ναι, σίγουρα ναι. Yperifanos Diapragmateftis. Οh yes.

Έφη

Υπονοώ ότι ξέρανε από την αρχή το αποτέλεσμα κ είχανε αποφασίσει να βγούνε. Ισως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να είναι στημένο. Γιατί να επιμένουνε τόσο πολύ; Ειδικά οι συντηρητικοί που είναι το κόμμα που επινόησε την ενιαία αγορά; θάλουνε να προστατέψουνε τον λαό από κάτι που έρχεται; δεν ξέρω. Είναι περιέργο πολύ...

Χερονται

Χέρονται οι σανοφάγοι αριστεροί και λοιποί λαϊκιστές, υποφέρει όλος ο κόσμος. Θα ζήσουμε και εμείς τις συνέπειες του Brexit να το ξέρετε χαζοχαρούμενα

ΤΟΝ Π@@@Ο!!!

ΣΙΓΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΒΕΝΕΤΙΑ...ΑΓΓΛΙΚΟ ΒΕΛΟΝΙ! ΤΙ ΒΕΛΟΝΙ ΔΗΛΑΔΗ, ΤΣΙΓΓΙΝΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ! ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΩΡΟΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ, ΑΣ ΜΕΙΝΟΥ ΝΗΣΑΚΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ...ΚΟΝΤΙΝΕΝΤ! ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ...ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ, ΗΔΗ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΣΤΕΚΟΥΝ ΟΥΡΑ ΝΑ...ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ ΜΑΝΤΣΕΤΣΕΡ! ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΗΘΕΛΕΣ ΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΕΣ ΤΑ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΘΑΤΣΕΡ ΠΙΟ ΑΧΑΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΛΗΤΟ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ: ΟΣΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΔΙΝΑΝ, ΤΙΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ(I WANT MY MONEY BACK! ΕΙΧΕ ΠΕΙ Η ΜΑΓΚΥ ΣΤΟΝ ΚΟΛ ΤΟΤΕ ! ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΡΕ). ΑΝΤΕ ΑΣ ΚΑΤΣΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΟΔΙΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΣΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΕΝΚΑ ΣΑΛΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ...ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ, ΑΜΑΞΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ...ΜΙΛΑΜΕ ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ, ΣΕ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ, ΜΙΛΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΙ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΕΣΕΙ ΜΙΛΑΜΕ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΣΕ ΤΙΜΕΣ, ΟΛΟΙ ΞΟΥΤ ΞΟΥΤ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ! Υ.Γ. ΕΠΕΙΔΗ ΖΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΕΙΠΑΝΕ ΝΑΙ Η ΣΚΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ...ΑΛΟΠΑΛΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΕ! ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΑΝ....ΤΖΕΝΤΛΕΜΑΝ (ΧΑΧΑΧΑΑΑ) ΠΑΤΑΣ ΤΟΝ ...ΣΤΙΒΑΡΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΟΥ ΛΟΓΟ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΣ ΠΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΑΣΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕΣ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ! ΑΙΝΤΕ ΜΠΑΙ ΜΠΑΙ ΛΑΒ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΕΖΟΔΟΡΜΙΟ ΕΕΕ;

Μαρία

Άντε να φύγουμε και εμείς από το φασιστικό αυτό μόρφωμα, σιγά σιγά να το διαλύουμε! Συγχαρητήρια στους Βρετανούς που απέδειξαν ότι είναι ένας λαός ελεύθερος και όχι υπόδουλος!

Free Scotland!

Το ίδιο ακριβώς θέλει και η Σκωτία! Να φύγει από το Ηνωμένο Βασίλειο! 64% Remain!

Πμ

Ένα κάρο μπούρδες λες απλά .

.

Μερικα εκκατομυρια γιδια ειπαν brexit. Και λοιπον? Γιατι δεν βρησκουν το θαρρος να πουν το δημοψηφισμα ειχε συμβουλευτικο χαρακτηρα το κοινοβουλιο αποφασιζει? Μονο ο Αλεξης μπορεσε, μονο ο Αλεξης πηρε τη σωστη αποφαση μπροστα στα εκαταμμυρια των σανοφαγων.

μμμμμμμ

Ελπίζω απλά να κάνεις πλάκα. Γιατί μόνο ο θεός ο Αλέξης τάισε σανό αβέρτα και μετά μας έκανε και πλάκα!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trump-kim_main01

«Μαλακώνει» και η στάση του Αμερικανού προέδρου - Τι συζητήθηκε στη χθεσινή αιφνιδιαστική συνάντηση Κιμ Γιονγκ Ουν και Μουν Τζε-ιν στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας

19