Η Coca-Cola ταυτίζεται διαχρονικά με τα Χριστούγεννα και τις εορτές του νέου έτους και το κάνει πάντοτε μοναδικά. Φέτος το κάνει ακόμη καλύτερα, πραγματοποιώντας με το κατακόκκινο φορτηγό το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο tour που έγινε ποτέ στην Ελλάδα και μας προσκαλεί να φέρουμε τη μαγεία... στο χωριό μας!
Σε τόνο πανηγυρικό γιορτάστηκε η 62η επέτειος του Ισραήλ
Απ' άκρου σε άκρο του Ισραήλ γιορτάστηκε η 62η επέτειος από της σύστασής του στις 14 Μαΐου του 1948. Φέτος το εβραϊκό έτος είναι σεληνιακό, έτσι η επέτειος είναι στις 20 Απριλίου. Χιλιάδες Άραβες από την άλλη πλευρά τίμησαν την "Καταστροφή", επέτειο εκδίωξης χιλιάδων Παλαιστινίων από τις εστίες τους...
Απ' άκρου σε άκρο του Ισραήλ γιορτάστηκε η 62η επέτειος από της σύστασής του στις 14 Μαΐου του 1948. Φέτος το εβραϊκό έτος είναι σεληνιακό, έτσι η επέτειος είναι στις 20 Απριλίου. Χιλιάδες Άραβες από την άλλη πλευρά τίμησαν την "Καταστροφή", επέτειο εκδίωξης χιλιάδων Παλαιστινίων από τις εστίες τους.
Ο πρώτος πολίτης του Ισραήλ, τιμημένος με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης Σίμον Πέρες, δέχθηκε στην προεδρία της Δημοκρατίας σε δεξίωση το Διπλωματικό Σώμα. Ελαβε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα από τους προέδρους των ΗΠΑ Ομπάμα, της Ρωσικής ομοσπονδίας Μεντβέντεφ, της Τουρκίας Γκιούλ και της Αιγύπτου Μουμπάρακ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της διπλωματίας Αβιγκντορ Λίμπερμαν, προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου απορρίπτει, προκαταβολικά, "κάθε επιβαλλόμενη από το εξωτερικό λύση" στη χρόνια διένεξη με τους Παλαιστίνιους, τονίζοντας ότι αποδεκτή θα είναι μόνον η λύση "που θα κερδίζει την εμπιστοσύνη" και των δύο πλευρών "αφού δεν επιβάλλεται, αλλά οικοδομείται η Ειρήνη".
Επρόκειτο γιά έναν ευθύ υπαινιγμό γιά το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο, σε μία εποχή σαφώς "δύσκολων" σχέσεων του Ισραήλ με τις ΗΠΑ. "Η Ιερουσαλήμ είναι η αιώνια αδιαίρετη πρωτεύουσά μας", πρόσθεσε ο Λίμπερμαν, ενώ όμως ο αραβικός ανατολικός τομέας της Ιερής Αγιας Πόλης, κατεχόμενος στρατιωτικά από τα μέσα του 1967, έκτοτε δε προσαρτημένος, δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα ως η πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Σχηματισμοί πολεμικών αεριωθουμένων πέταξαν πάνω από την Ιερουσαλήμ κι άλλες μεγαλουπόλεις, ενώ στ' ανοικτά των ακτών του Ισραήλ ναυλοχούσαν σημαιοστολισμένα πολεμικά πλοία.
Από την άλλη πλευρά, χιλιάδες Άραβες πολίτες του Ισραήλ τίμησαν τη "Νάκμπα (Καταστροφή)", αφού 750 χιλιάδες Παλαιστίνιοι έφυγαν από τις εστίες τους ή απελάθηκαν όταν συστάθηκε το Ισραήλ, την παραμονή ακριβώς της λήξης της βρετανικής εντολής στην "Παλαιστίνη".
Οι χιλιάδες διαδηλωτές ανέμισαν σημαίες, που έφεραν τα ονόματα κατεστραμμένων παλαιστινιακών χωριών, ενώ έγινε η "Μάσκα", δηλαδή η ειρηνική πορεία έως το ομώνυμο προάστιο στα βόρεια του Τελ Αβίβ, με κεντρικό της αίτημα - σύνθημα την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr