Γιούνκερ, Μέρκελ, Σουλτς και Ολάντ εκφράζουν ανακούφιση για τα αποτελέσματα στην Ολλανδία

Γιούνκερ, Μέρκελ, Σουλτς και Ολάντ εκφράζουν ανακούφιση για τα αποτελέσματα στην Ολλανδία

«Ψήφος κατά των εξτρεμιστών», ήταν η δήλωση Γιούνκερ - Οι Ολλανδοί απέρριψαν τους Ευρωπαίους λαϊκιστές, λέει το γερμανικό ΥΠΕΞ

Γιούνκερ, Μέρκελ, Σουλτς και Ολάντ εκφράζουν ανακούφιση για τα αποτελέσματα στην Ολλανδία
Ανακούφιση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
προκάλεσε το αποτέλεσμα των
ολλανδικών εκλογών, λόγω της ήττας του αντιευρωπαϊστή
Χέιρτ Βίλντερς
Κλείσιμο
, που μέχρι πρόσφατα ήταν αδιακλόνητο φαβορί. Ιδιαίτερα ανακουφισμένοι οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, που πρόκειται να ακολουθήσουν την Ολλανδία στις κάλπες.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επικοινώνησε με τον νικητή Μαρκ Ρούτε
και τον συνεχάρη για την «καθαρή», όπως είπε, νίκη του: «μια ψήφος για την Ευρώπη, μια ψήφος κατά των εξτρεμιστών» σχολίασε ακόμη ο κ. Γιούνκερ.

Τηλεφωνικά συγχαρητήρια στον απερχόμενο Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε έδωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, η καγκελάριος είπε στον νικητή των ολλανδικών εκλογών: «Ανυπομονώ να συνεργαστούμε ως φίλοι, γείτονες και Ευρωπαίοι».

Η πρωτιά, έστω και με απώλειες, του Μαρκ Ρούτε στις εκλογές προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση και στον αντίπαλό της για την Καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς, που με ανάρτησή του στο twitter, εξέφρασε την ανακούφισή του, λέγοντας πως «πρέπει να συνεχίσουμε για μία ανοιχτή και ελεύθερη Ευρώπη». «Ο Γκέερτ Βίλντερς δεν θα μπορούσε να νικήσει τις εκλογές στην Ολλανδία. Είμαι ανακουφισμένος. Πρέπει, όμως, να συνεχίσουμε τον αγώνα για μία ανοιχτή και ελεύθερη Ευρώπη», ανέφερε στο tweet που ανέβασε.



Την ικανοποίησή της για την εκτίμηση των αποτελεσμάτων στις ολλανδικές εκλογές εξέφρασε γενικά η γερμανική κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Εξωτερικών. Πιο συγκεκριμένα, το γερμανικό ΥΠΕΞ ανάρτησε στο twitter δήλωση, με την οποία εκφράζει την πλήρη ικανοποίησή του για την ψήφο των Ολλανδών, οι οποίοι, όπως τόνισε, αρνήθηκαν τους Ευρωπαίους λαϊκιστές. «Η μεγάλη πλειοψηφία των Ολλανδών ψηφοφόρων απέρριψαν τους Ευρωπαίους λαϊκιστές. Αυτά είναι καλά νέα. Σας χρειαζόμαστε για μία δυνατή Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.



Στο ίδιο μήκος κλήματος και ο Φρανσουά Ολάντ, που συνεχάρη τον Μαρκ Ρούτε για την «καθαρή νίκη έναντι του εξτρεμισμού». «Οι αξίες της ανεκτικότητας, του σεβασμού των άλλων, και η πίστη στο μέλλον της Ευρώπης είναι οι μόνες αληθινές απαντήσεις στις εθνικιστικές κορώντες και τον απομονωτισμό που ταρακουνούν τον κόσμο», ήταν η επίσημη δήλωσή του. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης