Η Ιαπωνία στέλνει το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της στη Νότια Κινεζική Θάλασσα

Η Ιαπωνία στέλνει το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της στη Νότια Κινεζική Θάλασσα

Περιπολία τριών μηνών από Σιγκαπούρη έως τον Ινδικό ωκεανό, όπου θα ενωθεί με τον αμερικανικό και ινδικό στόλο τον Ιούλιο

Η Ιαπωνία στέλνει το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της στη Νότια Κινεζική Θάλασσα
Σε μία κλωστή κρέμεται η ειρήνη στην περιοχή της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας, καθώς, εκτός των αμερικανικών πλοίων, τα οποία έρχονται αντιμέτωπα σε καθημερινή βάση με τα κινεζικά, στη σκακιέρα αποφάσισε να συμμετάσχει και η Ιαπωνία, γνωστοποιώντας πως στέλνει στην περιοχή το μεγαλύτερο πολεμικό της πλοίο, το οποίο θα περιπολεί για διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών.

Η αποστολή του Ιαπωνέζικου πολεμικού πλοίου στη Νότια Κινεζική (ή Σινική) Θάλασσα θα ξεκινήσει τον Μάιο. Το Πεκίνο έχει ήδη κινητοποιήσει τους μηχανισμούς του και σκοπεύει να «αποκρούσει» την παρουσία του Ιαπωνέζικου στόλου, ο οποίος έχει να πλεύσει στην περιοχή από την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Κλείσιμο
Αυτή τη φορά ωστόσο, οι συσχετισμοί είναι διαφορετικοί, καθώς το Τόκιο βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με την Ουάσιγκτον και τις ΗΠΑ
. Οι σχέσεις, παρόλα αυτά, Κίνας και Ιαπωνίας δεν έχουν παρουσιάσει αισθητή βελτίωση, διατηρώντας ωστόσο μία στάση αδράνειας, η οποία δεν έχει παραβιαστεί για πολλά χρόνια, τουλάχιστον σε επίπεδο εδαφικών διεκδικήσεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσαν οι αρχές της Ιαπωνίας, το πολεμικό σκάφος, που κουβαλά επιθετικά ελικόπτερα και κατασκευάστηκε πριν δύο χρόνια, θα πλεύσει αρχικά στη Σιγκαπούρη, ακολούθως στην Ινδονησία, μετά στις Φιλιππίνες και στη Σρι Λάνκα, πριν ενωθεί με τον αμερικανικό και τον ινδικό στόλο, στον ινδικό ωκεανό τον Ιούλιο. Η επιστροφή έχει οριστεί για τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης