Τσαβούσογλου προς Γερμανία: Αποφασίστε αν μας θεωρείτε φίλους ή όχι

Τσαβούσογλου προς Γερμανία: Αποφασίστε αν μας θεωρείτε φίλους ή όχι

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε με τον Γερμανό ομόλογό του έναν πιθανό χώρο για να οργανωθεί συγκέντρωση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου
επέκρινε σήμερα τα αντιισλαμικά αισθήματα και την εχθρική στάση που, όπως είπε, εκδηλώνονται στη Γερμανία κατά της Τουρκίας, ενώ κάλεσε το Βερολίνο να αποφασίσει αν η Τουρκία είναι «φίλη ή όχι», απαντώντας στην απόπειρα του Γερμανού ομολόγου του να εκτονώσει την κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Η Γερμανία οφείλει να αποφασίσει αν η Τουρκία είναι φίλη ή όχι (...) Η Γερμανία δεν πρέπει να μεροληπτήσει στη δημοψηφισματική διαδικασία στην Τουρκία», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, αποδίδοντας στον Βερολίνο την ευθύνη για τις εντάσεις γύρω από τη ματαίωση συγκεντρώσεων στη Γερμανία υπέρ του Ερντογάν ενόψει του δημοψηφίσματος.

«Στη Γερμανία βλέπουμε ότι πολλοί πολιτικοί και ο Τύπος ως σύνολο και συνολικά οι αρχές είναι πολύ, πολύ αρνητικοί και πολύ σκληροί και πολύ κατά της Τουρκίας και βλέπουμε ακόμη και ισλαμοφοβικά αισθήματα. Αυτό είναι που θεωρούμε απαράδεκτο ... μια πολύ επικίνδυνη τάση», δήλωσε.

Ο Τούρκος υπουργός κάλεσε επίσης τα μέσα ενημέρωσης να σταματήσουν τη «μαύρη προπαγάνδα» κατά της Τουρκίας.

Βρέθηκε χώρος για ομιλία Ερντογάν στη Γερμανία
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε με τον Γερμανό ομόλογό του έναν πιθανό χώρο για να οργανωθεί συγκέντρωση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Γερμανία θα λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας για τη συγκέντρωση του Ερντογάν, αλλά δεν είπε σε ποια πόλη θα πραγματοποιηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Πολύ σωστός ο Τσαβούσογλου.

Τό'χουν παρακάνει οι Γερμανοί.Κάποτε έπρεπε να τα ακούσουν.Καλά τους τα λέει.Όχι σαν τα Γερμανόδουλα πιόνια της ελληνικής πολιτικής σκηνής...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης