Συνελήφθη οικογένεια Αφγανών με το που πάτησε στις ΗΠΑ αν και είχαν την απαραίτητη βίζα

Συνελήφθη οικογένεια Αφγανών με το που πάτησε στις ΗΠΑ αν και είχαν την απαραίτητη βίζα

Ο άνδρας κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Καλιφόρνια - Η γυναίκα του και τα παιδιά του, ηλικίας επτά και έξι ετών και οκτώ μηνών, αρχικά μεταφέρθηκαν σε παρόμοια μονάδα στο Λος Άντζελες αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο

Να αφεθεί ελεύθερη οικογένεια Αφγανών που κρατείται παρότι τα μέλη της έχουν βίζα εισόδου στη χώρα, ζητούν δικηγόροι στις ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα ζευγάρι και τα τρία μικρά παιδιά τους, που συνελήφθησαν λίγο μετά την άφιξή τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες την περασμένη εβδομάδα.

Είχαν ειδική βίζα μετανάστευσης, που τους χορηγήθηκε ύστερα από τη συνεργασία τους με τον αμερικανικό στρατό που έθετε τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Το Αφγανιστάν, σημειώνει το BBC, δεν ήταν μεταξύ των χωρών που συμπεριλαμβάνονταν στο διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, που απαγόρευε την είσοδο στις ΗΠΑ μεταναστών από επτά μουσουλμανικές χώρες- το οποίο «μπλόκαραν» ομοσπονδιακά δικαστήρια. Η διοίκηση Τραμπ πάντως προετοιμάζει νέο διάταγμα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποιες αλλαγές θα περιλαμβάνει.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, από την εν λόγω οικογένεια, ο άνδρας κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Καλιφόρνια. Η γυναίκα του και τα παιδιά του, ηλικίας επτά και έξι ετών και οκτώ μηνών, αρχικά μεταφέρθηκαν σε παρόμοια μονάδα στο Λος Άντζελες αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο.

Η συγκεκριμένη βίζα σχεδιάστηκε από το αμερικανικό κογκρέσο για πολίτες από το Ιράκ και το Αφγανιστάν που βοήθησαν τον αμερικανικό στρατό- ως οδηγοί, μεταφραστές κ.λπ., συνεργασία που συχνά θέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο στις χώρες αυτές.

Σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους της οικογένειας, είναι «εξαιρετικά ασυνήθιστο αν όχι μοναδικό» κάποιος που έχει αυτή την ειδική βίζα να συλλαμβάνεται με την άφιξή του στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

000_1GT4NU

Κερδισμένοι οι Πράσινοι  οι οποίοι συγκεντρώνουν 22% - Η Αριστερά κερδίζει το 5,5% το ίδιο και οι Φιλελεύθεροι (FDP), ενώ η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) συγκεντρώνει 10,5% - Η πρώτη αντίδραση της Καρενμπάουερ