Ηγέτης της Χαμάς εξελέγη ένας εκ των ιδρυτών του ένοπλου βραχίονά της

Ηγέτης της Χαμάς εξελέγη ένας εκ των ιδρυτών του ένοπλου βραχίονά της

«Ο Γιαχία Σίνουαρ εξελέγη επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας», διαδεχόμενος τον Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε σήμερα ένα από τα στελέχη του κινήματος

Ηγέτης της Χαμάς εξελέγη ένας εκ των ιδρυτών του ένοπλου βραχίονά της
Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς εξέλεξε τον Γιαχία Σίνουαρ, έναν από τους ιδρυτές του ένοπλου βραχίονά της ο οποίος περιλαμβάνεται στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ με τους τρομοκράτες, επικεφαλής της στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσαν στελέχη της.

Το παλαιστινιακό κίνημα, που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας εδώ και δέκα χρόνια, βρίσκεται σε διαδικασία εσωτερικών εκλογών εδώ και πολλούς μήνες.

«Ο Γιαχία Σίνουαρ εξελέγη επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας», διαδεχόμενος τον Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε σήμερα ένα από τα στελέχη του κινήματος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο Χανίγια εμφανίζεται από πολλούς παρατηρητές ως ο πιο πιθανός διάδοχος του ηγέτη της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ, ο οποίος είναι εξόριστος στο Κατάρ.

Ο βουλευτής της Χαμάς Χαλίλ αλ Χάγια θα είναι πλέον ο δεύτερος τη τάξει στο Πολιτικό Γραφείο του κινήματος στη Γάζα, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι.
Κλείσιμο

Οι εκλογές, που διεξάγονται στο εσωτερικό της Χαμάς τόσο μέσα όσο και έξω από τη Λωρίδα της Γάζας, συνεχίζονται, εξήγησαν οι ίδιοι.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 οι ΗΠΑ συμπεριέλαβαν τον Σίνουαρ, που γεννήθηκε το 1962 στον καταυλισμό προσφύγων του Χαν Γιούνις στη νότια Λωρίδα της Γάζας, στον κατάλογό τους με τους «διεθνείς τρομοκράτες», μαζί με άλλα δύο στελέχη της Χαμάς και του ένοπλου βραχίονά της, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ.

Ο Σίνουαρ ίδρυσε τον τομέα «Μαζντ», που παρουσιάζεται ως μια μονάδα συλλογής πληροφοριών των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ. Το 1988 συνελήφθη για «τρομοκρατική δραστηριότητα» στο Ισραήλ και καταδικάστηκε σε τετράκις ισόβια, προτού αφεθεί ελεύθερος τον Οκτώβριο του 2011 στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ανταλλαγής χιλίων Παλαιστίνιων κρατούμενων με τον Γαλλοϊσραηλινό στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, τον οποίο κρατούσε επί πέντε χρόνια η Χαμάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης