Ο επικεφαλής στρατηγικής του Τραμπ πιστεύει ότι είμαστε στο χείλος του Γ' Παγκόσμιου

Ο επικεφαλής στρατηγικής του Τραμπ πιστεύει ότι είμαστε στο χείλος του Γ' Παγκόσμιου

Ο ακροδεξιός ανώτατος σύμβουλος του Τραμπ φέρεται να έχει εμμονή με μια θεωρία που φέρνει... την καταστροφή

Ο επικεφαλής στρατηγικής του Τραμπ πιστεύει ότι είμαστε στο χείλος του Γ' Παγκόσμιου
Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για τον Στιβ Μπάνον, τον ακροδεξιό επικεφαλής στρατηγικής και δεξί χέρι του Τραμπ,
ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από όλες τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις που έχει λάβει ο Αμερικανός πρόεδρος από τότε που ανέλαβε την εξουσία.

Κλείσιμο
Το γεγονός ότι ο Μπάνον, πρώην πρόεδρος του ιστότοπου Breitbart, εκφράζει τις ιδέες της «εναλλακτικής δεξιάς», ενός κινήματος που προάγει τον εθνικισμό και υποστηρίζει την ανωτερότητα της λευκής φυλής είναι γνωστό σε όλους. Αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό, είναι ότι ο ανώτερος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου είναι πεπεισμένος ότι βρισκόμαστε στο χείλος του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως αποκάλυψε στην Huffington Post ένας καθηγητής ιστορίας, από τον οποίον ο Μπάνον πήρε συνέντευξη το 2009 στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ του, Generation Zero, το σημερινό «δεξί χέρι» του Τραμπ δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία ότι πλησιάζει ο Γ' Παγκόσμιος και μάλιστα προσπάθησε να πείσει και τον ίδιο να το πει on camera.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο καθηγητής Ντέιβιντ Κάιζερ, ο Μπάνον του είχε ζητήσει να πει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος μιας μεγάλης κρίσης, την οποία ονόμαζε «fourth turning» (κλείσιμο του κύκλου), επηρεασμένος από τη θεωρία Strauss–Howe σύμφωνα με την οποία η Αμερικανική ιστορία επαναλαμβάνεται κάθε περίπου 80 χρόνια. 

Η... εμμονή που έχει ο Μπάνον με την εν λόγω θεωρία, είναι πολύ ανησυχητική σύμφωνα με τον Κάιζερ, αφού φαίνεται να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κρίση του. «Έχει μιλήσει αρκετές φορές για τους πολέμους των "fourth turnings". Λέει ότι πρώτα ήρθε η Αμερικανική Επανάσταση, μετά ο Εμφύλιος, μετά ο Δεύτερος Παγκόσμιος, κάτι που δείχνει ότι οι κρίσεις αυξάνονται σε εμβέλεια και μέγεθος. Από τα λεγόμενά του είναι εμφανές ότι περιμένει πως το επικείμενο "fourth turning" θα είναι τουλάχιστον τόσο καταστροφικό όσο ο Β' ΠΠ. Είχε προσπαθήσει αρκετά να με κάνει να δηλώσω τα παραπάνω on camera», σημειώνει ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης