Ο Ντόναλντ Τραμπ θα ελέγχει και... τους λογαριασμούς στα social media όσων ταξιδεύουν στις ΗΠΑ!

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα ελέγχει και... τους λογαριασμούς στα social media όσων ταξιδεύουν στις ΗΠΑ!

Ενώ το διάταγμα του Αμερικανού προέδρου για απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ των πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών και των προσφύγων έχει δημιουργήσει αναστάτωση εντός και εκτός συνόρων, μια νέα σχετική αποκάλυψη «ρίχνει λάδι στη φωτιά»

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα ελέγχει και... τους λογαριασμούς στα social media όσων ταξιδεύουν στις ΗΠΑ!
Καθώς ο πλανήτης δεν έχει συνέλθει ακόμα από το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ των προσφύγων και των πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών, ένα νέο στοιχείο έρχεται να «ταράξει τα νερά» στην ήδη αμφιλεγόμενη πολιτική του νέου πλανητάρχη για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην χώρα του.

Όπως αποκαλύπτει το CNN επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο οι ξένοι επισκέπτες στις ΗΠΑ να υποχρεώνονται να δίνουν πληροφορίες για την δραστηριότητά τους στο διαδίκτυο. Δηλαδή, να αποκαλύπτουν στις αρμόδιες αρχές ποιες ιστοσελίδες επισκέπτονται, τις επαφές τους στα κινητά τους τηλέφωνα και τους λογαριασμούς που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κλείσιμο


Επιπροσθέτως με το πρωτοφανές διάταγμα για τους πρόσφυγες, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του CNN, έγινε γνωστό την Κυριακή ότι η διακυβέρνηση Τραμπ μελετά να προσθέσει και ένα ακόμα μέτρο ασφαλείας για τον έλεγχο όσων επισκέπτονται τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Politico ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου όσοι ταξίδευαν στις ΗΠΑ με «Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα» (VWP) είχαν την «επιλογή» να δηλώνουν τις επαφές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμπληρώνοντας μια λίστα στην οποία είχαν αναγραφεί ιστοσελίδες όπως, Facebook, Twitter, Instagram, Google+ και YouTube. 

Η ανώνυμη πηγή αποκάλυψε στο CNN ότι ο ανώτατος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Στίβεν Μίλερ, ήρθε σε επαφή με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, των Τελωνείων, της Συνοριοφυλακής και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας για να συζητήσουν τα πρόσφατα μέτρα ασφαλείας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης