«Μπλόκαραν» στο αεροδρόμιο χριστιανούς πρόσφυγες από την Συρία στις ΗΠΑ

«Μπλόκαραν» στο αεροδρόμιο χριστιανούς πρόσφυγες από την Συρία στις ΗΠΑ

Είχαν τις βίζες τους στα χέρια και περίμεναν να ενωθούν με τις οικογένειές τους μετά από 15 χρόνια - Τραγικές οι συνέπειες του διατάγματος Τραμπ για χιλιάδες ανθρώπους

«Μπλόκαραν» στο αεροδρόμιο χριστιανούς πρόσφυγες από την Συρία στις ΗΠΑ
Μια οικογένεια από την Συρία, που κατόρθωσε μετά από προσπάθειες 15 ετών, να αποκτήσει βίζα για τις ΗΠΑ και μπορούσε, μέχρι την Παρασκευή, να ταξιδέψει μακριά από τον πόλεμο, «μπλοκαρίστηκε» στο αεροδρόμιο της Φιλαδέλφεια, βάσει του διατάγματος Τραμπ


Κλείσιμο
Δυο αδέρφια, οι γυναίκες τους και τα παιδιά τους, όλοι τους Χριστιανοί, κατόρθωσαν να εγκαταλείψουν την Συρία που σπαράσσεται από τον εμφύλιο και να περάσουν παράνομα τα σύνορα για το Λίβανο, κουβαλώντας μαζί τους τα υπάρχοντά τους σε 16 βαλίτσες. Τελικά κατόρθωσαν να βγάλουν βίζες και ήταν έτοιμοι, μετά από 15 χρόνια σκληρής δουλειάς, να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ, εκεί όπου ζουν άλλα μέλη της οικογένειας. 

Όμως ενώ ταξίδεψαν από την Βηρυτό στην Ντόχα του Κατάρ και από εκεί στην Φιλαδέλφεια, χθες Σάββατο, πλέον δεν μπορούν να μείνουν στις ΗΠΑ λόγω του διατάγματος που υπέγραψε ο αμερικανός πρόεδρος και το οποίο τέθηκε σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής! 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το CNN, δεν τους επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν τηλέφωνο ή Ίντερνετ και η οικογένειά τους που τους περίμενε στο αεροδρόμιο δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως δεν μιλούν καλά αγγλικά και ότι έμαθαν πως είτε θα τους κρατήσουν εκεί, αφαιρώντας τους την βίζα, είτε θα τους γυρίσουν πίσω στην Ντόχα. 

Φοβούνται μάλιστα πως υπό τον φόβο της κράτησης θα επιλέξουν να γυρίσουν πίσω, προτού προλάβουν με την βοήθεια δικηγόρων να τους βοηθήσουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης