Η Κίνα ζητά από τις ΗΠΑ να μην παραστεί αντιπροσωπεία της Ταϊβάν στην ορκωμοσία Τραμπ

Η Κίνα ζητά από τις ΗΠΑ να μην παραστεί αντιπροσωπεία της Ταϊβάν στην ορκωμοσία Τραμπ

Κίνδυνος να προκληθεί ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας, αν γίνει δεκτή η αντιπροσωπεία της Ταϊβάν στην τελετή ορκωμοσίας του νέου πλανητάρχη - Τι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών

Η Κίνα ζητά από τις ΗΠΑ να μην παραστεί αντιπροσωπεία της Ταϊβάν στην ορκωμοσία Τραμπ
Το Πεκίνο κάλεσε την Ουάσινγκτον να απαγορεύσει στην αντιπροσωπεία της Ταϊβάν να παρακολουθήσει την τελετή ορκωμοσίας του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Hua Chunying δήλωσε ότι η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν «μια επαρχία που αποστάτησε»
και κάλεσε τις ΗΠΑ να απαγορεύσουν την παρουσία αντιπροσωπείας της Ταϊβάν στην τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ
«για να μην διαταραχθούν ή υπονομευθούν οι σινοαμερικανικές σχέσεις».


Κλείσιμο

«
Καλούμε και πάλι την αντίστοιχη πλευρά στις ΗΠΑ να μην επιτρέψει οι αρχές της Ταϊβάν να στείλουν την λεγόμενη "αντιπροσωπεία" στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσει την προεδρική ορκωμοσία και να μην έχει οποιαδήποτε επίσημη επαφή με την Ταϊβάν
», δήλωσε η Hua Chunying και συμπλήρωσε ότι η θέση της Κίνας για το θέμα έχει ήδη γίνει ξεκάθαρη στην διοίκηση των ΗΠΑ και στην ομάδα του Τραμπ. Η ίδια, τόνισε ότι την Κίνα στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου θα εκπροσωπήσει ο πρέσβης της χώρας στις ΗΠΑ Cui Tiankai.

Η Ταϊβάν έχει προγραμματίσει να στείλει στην ορκωμοσία του νέου πλανητάρχη τον Yu Shyi-kun, πρώην πρόεδρο και πρώην αρχηγό του κόμματος Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα (DPP) μαζί με βουλευτές και κυβερνητικούς αξιωματούχους καθώς και με εκπροσώπους του Κινεζικού Εθνικιστικού Κόμματος (Κουομιντάνγκ, KTM).

Τον Δεκέμβριο ο Ντόναλντ Τραμπ εξαγρίωσε το Πεκίνο με την δεκάλεπτη τηλεφωνική συνομιλία που είχε με την νέα πρόεδρο της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-γουέν. Η Κίνα θεωρεί ότι η Τσάι, η οποία εξελέγη τον Ιανουάριο, θα ασκήσει πιέσεις για μια ανεξάρτητη Ταϊβάν. Το 1979 ο Αμερικανός πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ αναγνώρισε διπλωματικά την Κίνα και αποδέχθηκε ότι η Ταϊβάν αποτελεί μέρος μιας «αδιαίρετης Κίνας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης